
Koeweit heeft aangekondigd zich aan te sluiten bij een groeiende lijst van landen die strenge maatregelen nemen tegen cryptocurrencies zoals Bitcoin. Dit heeft grote gevolgen voor zowel bedrijven als particuliere investeerders in het land.
Algeheel crypto verbod in Koeweit
Terwijl de Europese Unie steeds meer openheid toont voor constructieve regulering van cryptocurrencies, is de industrie in de rest van de wereld niet altijd zo optimistisch. Veel landen hebben nog steeds een algemeen verbod op het bezit en handel in cryptocurrencies. Koeweit heeft nu aangekondigd dat het zich bij deze groep aansluit. Dit blijkt uit een aankondiging van de Capital Markets Authority (CMA) van het land, die koos voor een bijna volledig verbod op alle activiteiten gerelateerd aan cryptocurrencies.
Illegale crypto-activiteiten in Koeweit
Het besluit van Koeweit heeft grote gevolgen voor het gebruik van cryptocurrencies in het land. Betalen met crypto, erin investeren, ze uitgeven en ze minen is nu illegaal. Bovendien mogen lokale marktautoriteiten geen vergunningen meer uitgeven aan crypto-bedrijven die hun diensten in Koeweit willen aanbieden. Dit maakt het voor inwoners van Koeweit erg lastig om digitale valuta te bemachtigen.
Het is belangrijk op te merken dat het algehele verbod op cryptocurrencies in Koeweit voornamelijk op bedrijven van toepassing lijkt te zijn. Deze bedrijven worden opgedragen om consumenten te waarschuwen voor de volatiliteit en speculatieve aard van cryptocurrencies. Dit suggereert dat het voor consumenten niet volledig verboden is om cryptocurrencies te bezitten. Toch wordt het bemachtigen van digitale valuta door de strengere regels een stuk lastiger.
Wereldwijde reactie op cryptocurrencies
Koeweit is niet het enige land dat strenge maatregelen heeft genomen tegen cryptocurrencies. Andere landen, waaronder verschillende Afrikaanse landen en China, hebben ook algehele verboden ingevoerd. Er is zelfs gedebatteerd over de mogelijkheid van een dergelijk verbod in de Nederlandse Tweede Kamer. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zelfs een volledig internationaal verbod nog niet uitgesloten.