Koersschommelingen in crypto top 10: XRP, Solana dalen terwijl DeFi crypto stijgen

HHenk 21 juli 2023 15:23

Terwijl de cryptovaluta-markt weer een duik neemt, zien we een interessante trend: DeFi cryptovaluta blijven sterk, zelfs als bekende munten zoals XRP en Solana een dip doormaken. Deze trend benadrukt het potentieel van DeFi als stabielere investering te midden van de volatiliteit

Daling in crypto marktkapitalisatie

Hoewel de algemene cryptomarkt de afgelopen tijd rode cijfers heeft laten zien, is er een interessante trend om op te merken. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies daalde met 1,4% naar $1,244 biljoen. Dit markeert de aanhoudende volatiliteit in de markt, en het is cruciaal om dit in gedachten te houden bij het investeren in cryptomunten.

Bitcoin, de grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie, maakte een duik onder de $30.000 en lijkt vooralsnog onder dit niveau te blijven hangen. Ook Ethereum, de op een na grootste munt, maakte een soortgelijke duik en ging onder de $1.900. Deze prijsbewegingen vormen een belangrijke indicatie van de algemene richting van de cryptomarkt.

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden, zijn er enkele lichtpunten. Zo staat Polkadot (DOT) vandaag 1,5% in de plus, en heeft Dogecoin (DOGE) een kleine stijging voor de dip gemaakt. Deze stijgingen onderstrepen de veerkracht van sommige cryptomunten in het licht van marktvolatiliteit.

XRP en Solana hardste dalers

Niet alle munten hebben echter dezelfde veerkracht getoond. XRP en Solana (SOL) zijn de hardste dalers in de top 10, met respectievelijke dalingen van 3,8% en 6,9%. Deze aanzienlijke dalingen onderstrepen de risico's verbonden aan de investering in cryptocurrencies.

DeFi crypto laten sterke stijgingen zien

Ondanks de algemene marktdaling, zijn er nog steeds sterke stijgers te vinden, vooral in de DeFi-sector. Chainlink (LINK), XDC network (XDC), Synthetix (SNX) en Maker (MKR) tonen allemaal een positieve trend. Dit geeft aan dat DeFi-projecten in deze volatiele tijden nog steeds potentieel bieden voor investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.