Koersdoel DSM-Firmenich drastisch verlaagd door Morgan Stanley

HHenk 22 september 2023 08:32

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor DSM-Firmenich drastisch verlaagd van 122,00 naar 88,00 euro. De redenen hiervoor zijn onder andere de integratie van DSM en Firmenich, dalende winsten bij Animal Nutrition en ongunstige valutabewegingen.

Koersdoel DSM-Firmenich verlaagd

Morgan Stanley, een vooraanstaande zakenbank, heeft aangekondigd dat het koersdoel voor het aandeel DSM-Firmenich aanzienlijk is verlaagd, van 122,00 naar 88,00 euro. Desalniettemin blijft het Gelijkgewogen advies gehandhaafd. Dit nieuws kwam naar voren in een recent analistenrapport van de bank.

Redenen voor verlaging koersdoel

Morgan Stanley merkte op dat er een reeks factoren zijn die bijdragen aan deze verlaging van het koersdoel. Deze omvatten de integratie van DSM en Firmenich, een aanzienlijke daling van de winstgevendheid bij het Animal Nutrition segment als gevolg van dalende vitamineprijzen en lagere verkoopvolumes, en ongunstige valutabewegingen.

Geen snel herstel in zicht

De zakenbank ziet op het moment geen snelle opleving voor DSM-Firmenich. De risico's van de integratie zijn niet verminderd, bovendien is er een overaanbod van vitaminepreparaten en is er een zwakke vraag naar ingrediënten. Dit kan de financiële prestaties van het bedrijf op korte termijn negatief beïnvloeden.

Ondanks de huidige uitdagingen, ziet Morgan Stanley mogelijkheden voor DSM-Firmenich in de toekomst. Na 2025 zou er ruimte kunnen zijn voor een aandeleninkoop, wat positief zou kunnen zijn voor de koers van het aandeel.

Morgan Stanley is echter optimistischer over de vooruitzichten voor het jaar 2024. De bank voorspelt een stijging van 19 procent voor de aangepaste EBITDA, tot 2,04 miljard euro, dankzij verbeteringen bij Animal Nutrition, synergieën en volumegroei in alle vier de divisies. Dit kan resulteren in een winstmarge die met meer dan 160 basispunten toeneemt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.