Kleine stappen in de wereld van crypto: Investeren in Bitcoin hoeft niet in één keer

CChristiaan 14 maart 2024 07:01

Investeren in Bitcoin kan intimiderend zijn, gezien de hoge waarde van één Bitcoin. Gelukkig kan je ook een deel van een Bitcoin kopen. Door stapsgewijze investeringen kan je profiteren van de marktfluctuaties zonder je bankrekening leeg te halen.

Investeren in Bitcoin: Stukje voor stukje

Het idee dat je een hele Bitcoin moet kopen kan afschrikken, maar dat is niet nodig. Bij BLOX kan je een deel van een Bitcoin kopen, afhankelijk van het bedrag dat je wilt investeren. Als je bijvoorbeeld 100 euro wilt investeren, krijg je daar ongeveer 0,0015 Bitcoin voor. Dus in plaats van je zorgen te maken over de hoge prijs van één hele Bitcoin, kan je beginnen met een kleiner, betaalbaarder stukje.

Een interessant aspect van Bitcoin is dat het kan worden opgedeeld in kleinere eenheden, bekend als Sats. Deze term is een eerbetoon aan Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin. Er zijn 100 miljoen Sats in één Bitcoin, waardoor deze digitale valuta toegankelijk is voor een breed scala aan investeerders met verschillende budgetten.

DCA: Slim investeren in Bitcoin

De DCA-strategie, of Dollar Cost Averaging, is een populaire investeringsmethode waarbij je periodiek een vast bedrag investeert. Hoewel de naam Dollar Cost Averaging suggereert dat het om dollars gaat, kan deze strategie ook worden toegepast met euro's. Door regelmatig een klein bedrag te investeren, kun je de ups en downs van de markt benutten, zonder dat dit een grote impact heeft op je financiën.

Een jaar investeren in Bitcoin: Het resultaat

Stel je voor dat je elke maand 100 euro in Bitcoin investeert. Na een jaar heb je 1200 euro geïnvesteerd. Maar als we naar de marktfluctuaties kijken, zou de waarde van je Bitcoin-portefeuille gestegen kunnen zijn naar 2.569,95 euro. Dat betekent dat je investering van 1200 euro meer dan verdubbeld is! En voor dat bedrag zou je 0,04 Bitcoin hebben gespaard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.