Kiyosaki voorspelt crash: Is het tijd om naar alternatieven te kijken?

HHenk 19 juli 2023 11:32

Robert Kiyosaki, bekend van 'Rich Dad Poor Dad', voorspelt een aankomende crash van de Amerikaanse aandelenmarkt en economie en raadt investeerders aan om te kijken naar alternatieve assets zoals Bitcoin, goud en zilver.

Kiyosaki waarschuwt voor crash

Robert Kiyosaki, de man achter het populaire boek 'Rich Dad Poor Dad', gelooft dat de Amerikaanse economie en aandelenmarkt op het punt staan om in te storten. Hij ziet talloze signalen die wijzen op een aankomende ernstige crash. Hoewel Kiyosaki zelf geen aandelen of obligaties bezit, waarschuwt hij beleggers om voorzichtig te zijn en mogelijk professioneel advies te vragen.

Kiyosaki's keuze voor 'echte assets'

In tegenstelling tot veel investeerders, houdt Kiyosaki zich verre van aandelen en obligaties. In plaats daarvan investeert hij in wat hij 'echte assets' noemt - Bitcoin, goud en zilver. Hij suggereert dat de recente sterke prestaties van aandelen het resultaat zijn van de tijdelijke opschorting van het Amerikaanse schuldplafond, maar waarschuwt dat dit niet duurzaam is.

Einde van fiatgeld op komst?

Kiyosaki doet een gewaagde voorspelling: hij gelooft dat het einde van fiatgeld nabij is. In plaats van te vertrouwen op traditionele valuta, raadt hij aan om te investeren in goud, zilver en Bitcoin. Hij gelooft dat deze assets hun waarde zullen behouden, zelfs als de traditionele markten instorten.

Hoewel Kiyosaki al jaren waarschuwt voor een 'gigantische crash', is deze nog niet gekomen. Dit benadrukt het feit dat, hoewel fundamentele analyses belangrijk zijn, timing in de financiële markten onvoorspelbaar en lastig is. Het herinnert investeerders eraan hun eigen onderzoek te doen en langetermijnbeslissingen te nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.