Kan Chainlink Ripple naar de kroon steken? Een nieuwe dynamiek in de cryptowereld.

HHenk 3 september 2023 10:12

Crypto-analist Dan The Man ziet in Chainlink een geduchte concurrent voor Ripple. De recente samenwerking van Chainlink, een vooraanstaande oracle provider, met SWIFT kan de kaarten in de cryptowereld flink door elkaar schudden.

Chainlink als bedreiging voor Ripple

Volgens crypto-analist Dan 'The Man' kan Chainlink zich tot een geduchte concurrent van Ripple ontwikkelen. Dit is voornamelijk te danken aan de recente samenwerking van Chainlink met SWIFT. Door deze samenwerking heeft Chainlink een strategische zet gedaan die de machtsverhoudingen in de cryptowereld kan veranderen.

Succesvolle blockchain-tests door SWIFT

SWIFT, het wereldwijde communicatienetwerk dat internationale betalingen tussen banken stroomlijnt, heeft onlangs een reeks succesvolle tests voor blockchain-interoperabiliteit voltooid. De organisatie heeft aangetoond dat het als centrale hub voor meerdere blockchain-netwerken kan functioneren. Hiermee kan SWIFT een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van tokenisatie binnen de financiële sector.

Ripple's mogelijke misstap

Terwijl Chainlink kiest voor samenwerking, heeft Ripple een vijandige houding aangenomen tegenover SWIFT. Ripple streeft ernaar SWIFT te vervangen, maar dit kan een kostbare fout zijn. SWIFT is namelijk al een toonaangevende speler op het gebied van grensoverschrijdende betalingen en de samenwerking met Chainlink versterkt haar positie alleen maar. Een gemiste kans voor Ripple?

Hoewel de samenwerking met SWIFT aan Ripple's neus voorbij is gegaan, zijn er nog steeds andere mogelijke samenwerkingen voor het bedrijf. Veel centrale banken over de hele wereld overwegen bijvoorbeeld de technologie van Ripple te gebruiken om central bank digital currencies (CBDC’s) te bouwen. Het spel is dus nog lang niet gespeeld voor Ripple.

Voor nieuwe crypto-investeerders is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen nieuwkomers een exclusieve aanbieding. Bij aanmelding ontvangen ze niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.