Kan Bitcoin prijs stijgen tot $650.000? Cathie Wood denkt van wel

HHenk 19 november 2023 18:16

In een recent interview, stelt Cathie Wood, CEO van Ark Invest, dat de Bitcoin prijs kan stijgen tot $650.000. Deze voorspelling wordt mede gebaseerd op de veranderende houding van de SEC ten aanzien van haar aanvraag voor een Bitcoin ETF.

Verschuiving in SEC-beleid

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, heeft een opvallende verandering opgemerkt in de aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ten aanzien van haar fonds' aanvraag voor een spot Bitcoin ETF. In plaats van de gebruikelijke directe afwijzingen, stelt de SEC nu actieve vragen, wat mogelijk wijst op een verschuiving in hun beleid.

Tegelijk met deze ontwikkeling heeft de Bitcoin prijs deze week flinke schommelingen doorgemaakt. De prijs steeg van een niveau van $35.200 tot $37.900, maar daalde weer tot onder de $35.800 op donderdag. Vrijdag vond de prijs steun op het niveau van $36.000. Deze volatiliteit weerspiegelt de spanning en onzekerheid in de markt met betrekking tot de besluitvorming van de SEC.

Goedkeuring van Bitcoin ETF in zicht?

Ark Invest hoopt op goedkeuring van hun spot Bitcoin ETF-product door de SEC. De recente ontwikkelingen bieden reden tot optimisme dat een dergelijke goedkeuring mogelijk nabij is. Dit zou een grote stap betekenen voor de integratie van cryptocurrency in de meer traditionele financiële markten.

Bitcoin prijs kan stijgen tot $650.000

Cathie Wood heeft haar optimisme over Bitcoin niet onder stoelen of banken gestoken. Ze verwacht dat de aankomende halvering van Bitcoin en de maximale voorraadlimiet van 21 miljoen, de prijs kunnen stuwen tot tussen de $600.000 en $650.000. Ook verwacht ze dat goedkeuring van de Bitcoin ETF door de SEC, voor institutionele beleggers een teken zal zijn dat ze veilig kunnen investeren in Bitcoin, wat de vraag zou kunnen opdrijven.

Ben je van plan om de cryptowereld te betreden? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de link in het artikel, krijg je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.