Just Eat Takeaway trekt beleggers opnieuw aan

HHenk 14 september 2023 08:37

De aandelen van Just Eat Takeaway (JET) hebben het zwaar gehad, maar tekenen van bodemvorming beginnen zich af te tekenen. Met zowel technische als fundamentele factoren die een mogelijke kentering aangeven, lijken beleggers weer interesse te krijgen in dit aandeel.

Signalen van bodemvorming bij JET

Het aandeel Just Eat Takeaway (JET) was niet bepaald een winnaar op de beurs - de YTD-prestatie is maar liefst -35%. Maar er lijkt een kentering aan te komen. Er zijn signalen van een bottoming-proces en beleggers beginnen weer interesse te tonen in het aandeel. Hoewel de technische trend nog niet definitief is omgekeerd, is er een proces van bodemvorming zichtbaar.

Positieve divergentie wijst op trendverandering

JET komt uit een sterke oversold-conditie, oftewel het aandeel was zwaar oververkocht. Daarnaast is er sprake van positieve divergentie - dit betekent dat de prijsactie en de RSI-indicator (Relative Strength Index) uiteenlopen. Terwijl de prijs nog lagere bodems vormde, laat de RSI hogere bodems zien. Dit is een sterke aanwijzing dat de verkoopdruk afneemt en dat er een ommekeer in de trend op komst kan zijn.

Naast de technische analyse is er ook een positief fundamenteel plaatje voor JET. Het bedrijf voldoet aan de verwachtingen en heeft een duidelijke stap gezet richting het bereiken van positieve cashflow. Dit doel zou medio volgend jaar bereikt kunnen worden, of mogelijk zelfs eerder. Dus ondanks de negatieve koersontwikkeling in het verleden, lijkt het bedrijf fundamenteel gezond en goed gepositioneerd voor de toekomst.

Langere termijn kansen voor JET

Op de langere termijn kan JET een aantrekkelijke beleggingsoptie blijken te zijn. Het patroon van lagere toppen is nog intact, wat betekent dat de neerwaartse trend nog steeds geldig is. Echter, de aandelenkoers kruipt weer boven een vorige bodem, wat een teken kan zijn dat het aanbod boven de markt afneemt. Dit, in combinatie met de positieve bedrijfsfundamenten en technische signalen, zou kunnen betekenen dat JET een goede lange termijn belegging kan zijn voor diegenen die bereid zijn om wat risico te nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.