Just Eat Takeaway in de plus, CFO stapt op

HHenk 26 juli 2023 08:12

Just Eat Takeaway.com kondigt positieve halfjaarcijfers en het vertrek van de CFO aan. Na een verlies van €134 miljoen vorig jaar, registreert het bedrijf nu een aangepaste EBITDA van €143 miljoen. Tegelijkertijd maakt CFO Brent Wissink bekend dat hij in mei 2024 vertrekt.

Just Eat Takeaway boekt winst

Just Eat Takeaway.com heeft in de eerste helft van 2023 een opmerkelijke prestatie geleverd door een positieve aangepaste EBITDA van €143 miljoen te boeken. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de eerste helft van het vorige jaar, toen het bedrijf nog een verlies van €134 miljoen rapporteerde. Deze positieve verandering is grotendeels te danken aan een aanhoudende focus op het verbeteren van de efficiëntie van maaltijdbezorging en kostenbesparingen.

Ondanks de positieve financiële resultaten, zag Just Eat Takeaway.com het aantal verwerkte orders in de eerste helft van het jaar met 12% dalen tot 450 miljoen. In Noord-Amerika, waar het bedrijf het grootste deel van zijn orders vandaan haalt, daalde het aantal bestellingen met 15%. Deze daling zou te wijten kunnen zijn aan de aanhoudende impact van de coronacrisis en de concurrerende markt.

CFO Brent Wissink kondigt vertrek aan

Naast de financiële update, maakte Just Eat Takeaway ook bekend dat CFO Brent Wissink in mei 2024 zal vertrekken. Dit nieuws komt na de druk van enkele activistische beleggers die ontevreden waren over de overname van branchegenoot GrubHub in de Verenigde Staten. Het bedrijf is al begonnen met het zoeken naar een geschikte opvolger.

Positieve vooruitzichten voor 2023

In april heeft Just Eat Takeaway zijn financiële vooruitzichten voor 2023 verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een positieve aangepaste EBITDA van ongeveer €275 miljoen, ten opzichte van €225 miljoen aan het begin van het jaar. Deze herziene outlook werd gehandhaafd bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.