JPMorgan geeft de voorkeur aan Colruyt boven Ahold Delhaize

HHenk 5 september 2023 09:22

JPMorgan Research heeft besloten om te investeren in Colruyt in plaats van in Ahold Delhaize, volgens een recent sectorrapport. De Amerikaanse bank verhoogde het advies voor Colruyt en verlaagde het voor Ahold Delhaize, te midden van zorgen over deflatie in de sector.

JPMorgan kiest voor Colruyt

In een recent sectorrapport heeft JPMorgan Research besloten om haar focus te verschuiven van Ahold Delhaize naar Colruyt. Deze beslissing komt na een uitgebreide analyse van de huidige en verwachte prestaties van beide bedrijven in de sector. De bank heeft het aandeel Ahold Delhaize verkocht en vervangen door dat van Colruyt, aangezien zij gelooft dat dit een betere investering zal zijn op de lange termijn.

Verhoogd advies en koersdoel voor Colruyt

Naast de beslissing om te investeren in Colruyt, heeft JPMorgan ook het advies voor het bedrijf verhoogd van 'Onderwogen' naar 'Overwogen'. Dit betekent dat de bank gelooft dat het aandeel van Colruyt in de toekomst goed zal presteren. Daarnaast heeft de bank ook het koersdoel voor Colruyt verhoogd van 21,10 euro naar 39,80 euro. Dit geeft aan dat de bank een aanzienlijke waardestijging van het aandeel verwacht.

Ondanks de vorige sterke prestaties van Ahold Delhaize, verwacht JPMorgan dat de marges van het bedrijf in de komende jaren zullen dalen. In haar rapport voorspelt de bank een daling van 25 basispunten in de VS in 2023 en nog eens 20 basispunten in 2024. Deze verwachte dalingen hebben bijgedragen aan de beslissing van de bank om het aandeel Ahold Delhaize te verkopen en te vervangen door dat van Colruyt.

Verhoogde winstverwachtingen voor Colruyt

Aan de andere kant gelooft JPMorgan dat er ruimte is voor Colruyt om haar marges en winstgevendheid te verhogen. Hoewel het bedrijf op dit moment vanaf een laag niveau werkt, denkt de bank dat er potentieel is voor groei. Dit is een van de redenen waarom de bank besloten heeft om te investeren in Colruyt en het aandeel Ahold Delhaize te verkopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.