Jim Cramer voorspelt 'grote daling' van bitcoin: moeten we ons zorgen maken?

CChristiaan 12 oktober 2023 12:37

Voormalig hedgefondsmanager en host van CBDC's Mad Money, Jim Cramer, verwacht een 'grote daling' voor bitcoin. Maar hoe betrouwbaar zijn zijn voorspellingen en moeten beleggers zich zorgen maken? Dit artikel duikt in de analyse.

Jim Cramer voorspelt bitcoin daling

Jim Cramer, de bekende voormalige hedgefondsmanager en presentator van CBDC’s Mad Money, heeft recentelijk aangegeven dat hij grote dalingen voorziet voor bitcoin. Cramer, die in het verleden zelf bitcoiner was, maar in 2021 besloot het grootste deel van zijn bitcoin te verkopen, lijkt te refereren aan de problemen rondom Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried is de voormalige CEO van FTX, een eenmaal grote cryptobeurs, die nu veel problemen ondervindt.

Betrouwbaarheid van Cramer's voorspellingen

Cramer's voorspellingen zijn in het verleden niet altijd correct gebleken. In feite zijn er situaties geweest waarin zijn prognoses zo ver afweken van de werkelijkheid dat beleggers besloten een zogenaamde 'Inverse Cramer ETF' op te richten. Dit beleggingsproduct doet precies het tegenovergestelde van wat Cramer adviseert. En tot nu toe heeft deze ETF behoorlijk goed gepresteerd, wat vragen oproept over de betrouwbaarheid van Cramer's voorspellingen.

Huidige staat van de cryptomarkt

In de huidige marktsituatie lijkt Cramer's voorspelling inderdaad uit te komen. Bitcoin opende vandaag in het rood, met de koers die onder de 27.000 dollar dook. Ook Ethereum, een andere grote cryptocurrency, had het moeilijk, met een daling van 4,45 procent in de afgelopen week. Toch moeten beleggers voorzichtig zijn met het blindelings volgen van voorspellingen, en altijd hun eigen onderzoek doen.

Het recente conflict tussen Israël en Hamas heeft ook zijn invloed op de financiële markten. Dit heeft geleid tot een stijging van de olieprijzen, wat op zijn beurt weer zorgen wekt over een mogelijke opleving van inflatie. Mocht de inflatie inderdaad toenemen, dan zou dat grote gevolgen kunnen hebben voor het beleid van Westerse centrale banken, die de rente langer op het verhoogde niveau zouden moeten houden om de inflatie onder controle te krijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.