Jefferies verlaagt koersdoel voor DSM-Firmenich

HHenk 2 augustus 2023 22:37

Zakenbank Jefferies heeft het koersdoel voor DSM-Firmenich verlaagd van €136 naar €123. Ondanks de verlaging, handhaaft de bank het koopadvies voor het aandeel.

Jefferies verlaagt koersdoel DSM-Firmenich

Jefferies toont een gemengde houding ten opzichte van DSM-Firmenich. De zakenbank heeft het koersdoel voor het bedrijf verlaagd van €136 naar €123. Ondanks deze neerwaartse aanpassing, blijft het koopadvies voor het aandeel intact. Analist Chris Counihan benadrukt dat het bedrijf nog steeds positief wordt beoordeeld, hoewel er erkenning is dat volumeherstel cruciaal is voor de toekomstige prestaties van het bedrijf.

Het afgelopen kwartaal waren de prestaties van de Animal Nutrition divisie van DSM-Firmenich volgens analist Counihan ondermaats. Dit werd grotendeels toegeschreven aan dalende vitamineprijzen, wat resulteerde in verlieslatende activiteiten op het gebied van EBIT. Counihan voorspelt echter een verbetering door de door het bedrijf genomen maatregelen en door een krapper aanbod, zelfs als de vitamineprijzen niet verbeteren.

Bijgestelde vooruitzichten voor 2023

DSM-Firmenich heeft eerder dit jaar zijn financiële vooruitzichten bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu een aangepaste EBITDA van tussen de €1,8 en €1,9 miljard voor 2023. Jefferies denkt dat de onderkant van deze bandbreedte haalbaar is, maar dit hangt af van of het vierde kwartaal voldoende verbetering laat zien.

Aandeel DSM-Firmenich daalt na koersdoelverlaging

Na de bekendmaking van de koersdoelverlaging door Jefferies daalde het aandeel DSM-Firmenich met 6,1%. Het aandeel eindigde de handelsdag op €92,40. Dit weerspiegelt de zorgen van de markt, ondanks het feit dat Jefferies het koopadvies handhaaft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.