Jefferies snijdt in koersdoelen van ING, ABN AMRO en KBC

HHenk 18 oktober 2023 09:16

Analistenbureau Jefferies heeft de koersdoelen voor ING, ABN AMRO en KBC verlaagd in aanloop naar de onthulling van de kwartaalcijfers, ondanks enkele tegenwinden die de banken hebben ervaren, waaronder de bankenbelastingen in de Benelux.

Koersdoelen bankaandelen verlaagd

In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers heeft Jefferies, een bekend analistenbureau, een sectorrapport uitgebracht waarin het de koersdoelen voor ING, ABN AMRO en KBC heeft verlaagd. Dit is een indicatie van de verwachte prestaties van deze banken op de aandelenmarkt.

Specifieke koersdoelverlagingen

De koersdoelverlagingen waren aanzienlijk. Voor ING werd het koersdoel verlaagd van 18,80 euro naar 17,90 euro, een daling van bijna 5%. Voor ABN AMRO daalde het koersdoel van 16,70 euro naar 15,70 euro en voor KBC ging het van 85,00 euro naar 76,00 euro, een verlaging van meer dan 10%.

Winstverwachtingen aangepast

Naast de verlaging van de koersdoelen heeft Jefferies ook de winstverwachtingen voor deze banken bijgesteld. Voor ABN en ING werden de winsttaxaties met 0 tot 1 procent verlaagd, terwijl voor KBC de winsttaxatie met 3 tot 6 procent naar beneden werd bijgesteld.

Ondanks de verlaging van het koersdoel, blijft Jefferies optimistisch over ING. Het analistenbureau verwacht dat ING in staat zal zijn om tussen 2023 en 2025 meer dan 50% van zijn kapitaal terug te geven, wat een positieve impuls zou kunnen geven aan het aandeel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.