Jefferies snijdt in koersdoel voor Alfen

CChristiaan 24 augustus 2023 08:06

Jefferies, de zakenbank, heeft het koersdoel voor het aandeel van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, Alfen, verlaagd van 55,00 naar 50,00 euro. De bank handhaaft ondanks deze aanpassing de 'Houden' status voor het aandeel.

Jefferies verlaagt koersdoel Alfen

In een recente analyse van de financiële resultaten van Alfen heeft Jefferies besloten om het koersdoel voor de aandelen te verlagen. Het koersdoel is bijgesteld van 55,00 naar 50,00 euro. Ondanks deze verlaging, blijft Jefferies bij zijn advies om het aandeel te houden. Dit besluit volgt na de publicatie van de laatste financiële resultaten van Alfen, waarin teleurstellende EBITDA-cijfers naar voren kwamen.

Tegenvallende EBITDA leidt tot koersdoelverlaging

De verlaging van het koersdoel volgt op de publicatie van de recente resultaten van Alfen, waarin een significante daling van de EBITDA werd gerapporteerd. Deze daling is volgens Jefferies voornamelijk te wijten aan een verschuiving in de activiteiten van het bedrijf naar gebieden met een lagere winstmarge. Het is deze verandering in bedrijfsfocus die het teleurstellende resultaat lijkt te hebben veroorzaakt.

De impact van het nieuws over de verlaging van het koersdoel en de teleurstellende EBITDA werd direct zichtbaar op de markt. De aandelen van Alfen sloten op woensdag 10,5% lager en eindigden op 51,20 euro. Deze daling onderstreept de zwaarte van het nieuws en de mogelijke implicaties voor de toekomstige financiële prestaties van het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.