Japanse financiële reus lanceert bitcoinfonds

HHenk 20 september 2023 09:17

Nomura, de grootste investeringsbank van Japan, zet een stap in de wereld van bitcoin met de lancering van haar eigen bitcoinfonds. Dit fonds, aangeboden door haar digitale dochteronderneming Laser Digital Asset Management, is ontworpen om institutionele beleggers langdurige blootstelling aan bitcoin te bieden.

Lancering bitcoinfonds door Nomura

Nomura, de investeringsreus van Japan, zet haar eerste stappen in de wereld van bitcoin. Dit doet ze via haar digitale dochteronderneming Laser Digital Asset Management, die het Bitcoin Adoption Fund heeft gelanceerd. Dit fonds stelt institutionele beleggers in staat om langdurig blootgesteld te worden aan bitcoin, een munt die steeds meer wordt gezien als een waardevolle asset in de financiële wereld. Het nieuws over de lancering van dit fonds door Nomura is een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van bitcoin door traditionele financiële instellingen.

Regulering van het Nomura bitcoinfonds

Het bitcoinfonds van Nomura, dat deel uitmaakt van de Laser Digital Funds Segregated Portfolio Company, is volledig in regel met de juridische voorschriften. Het is geregistreerd als een beleggingsfonds en voldoet aan de richtlijnen van zowel de Cayman Islands Regulatory Authority als de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) in Dubai. Dit zorgt voor extra zekerheid en vertrouwen bij de beleggers, omdat ze weten dat hun investeringen in veilige handen zijn en voldoen aan alle wettelijke eisen.

Bitcoin als motor voor transformatie

Volgens Sebastien Guglietta, die aan het roer staat van Laser Digital Asset Management, is bitcoin een belangrijke motor voor 'transformatieve veranderingen op de lange termijn'. Dit benadrukt de visie die veel experts in de financiële wereld delen, dat bitcoin en andere cryptomunten aanzienlijke invloed zullen hebben op de toekomstige vorm van de financiële sector. Het is dus geen verrassing dat een financiële reus als Nomura ervoor kiest om een bitcoinfonds te lanceren.

De stap van Nomura om een bitcoinfonds te lanceren is niet uniek. In de Verenigde Staten hebben grote bedrijven zoals BlackRock, Fidelity, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco en Bank of America al stappen gezet in de richting van bitcoin-investeringen. Dit toont aan dat de acceptatie van bitcoin en andere cryptocurrencies in de financiële sector in een stroomversnelling raakt. De lancering van het bitcoinfonds door Nomura is dan ook een teken dat deze trend zich ook in Azië voortzet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.