Italiaanse Centrale Bank geeft voorkeur aan Blockchain-technologie

HHenk 27 juli 2023 22:22

De crypto-revolutie zet voort met de Italiaanse centrale bank die blockchain-technologie omarmt. Polygon, een prominente speler in de wereld van Decentralized Finance (DeFi), is nu in de schijnwerpers.

Centrale Bank van Italië omarmt blockchain

Terwijl de wereld crypto's en blockchain blijft verkennen, nemen meer institutionele spelers zoals centrale banken de technologie in overweging. De Italiaanse centrale bank is de nieuwste toevoeging aan deze lijst, die de veelbelovende mogelijkheden laat zien die blockchain-technologie biedt.

Het Milano Hub-initiatief, opgezet door de Bank of Italy, is bedoeld om innovatie in de financiële sector te stimuleren. Het steunt nu een project van Cetif Advisory en het Cetif Research Centre van de Universiteit van Milaan, dat gericht is op het tokeniseren van traditionele, institutionele activa met behulp van DeFi.

In de context van het project worden de Polygon (MATIC) blockchain en het bedrijf Fireblocks genoemd, wat hun prominente rol in de evolutie van de financiële sector aangeeft. Het feit dat er tien andere financiële instellingen betrokken zijn, laat zien hoe wijdverspreid de adoptie van blockchain-technologie is.

Groeitrend van activa in crypto-vorm

Er is een groeiende trend van traditionele activa die worden omgezet in crypto-vorm op de blockchain. Citigroup heeft eerder dit jaar in een onderzoek aangegeven dat tegen 2030 activa ter waarde van biljoenen dollars op de blockchain zullen staan. Dit maakt het financiële systeem gemakkelijker te traceren en maakt fractioneel bezit mogelijk.

Polygon wint terrein bij instellingen

Polygon blijft groeien in populariteit binnen institutionele kringen, met verschillende grote Europese investeringsbanken die zich al op zijn blockchain hebben aangesloten. De Europese Investeringsbank gebruikt Ethereum ook voor het tokeniseren van overheidsobligaties, wat de groeiende relevantie van deze technologieën onderstreept.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.