Israëlische centrale bank verkoopt buitenlandse valuta om sjekel te steunen

HHenk 9 oktober 2023 11:27

Om de waarde van de Israëlische munt, de sjekel, te stabiliseren na een aanval van Hamas, verkoopt de Israëlische centrale bank 30 miljard dollar aan buitenlandse valuta.

Centrale bank verkoopt valuta

Na een daling van de sjekel met 2 procent op maandag, bereikte de munteenheid het laagste niveau in meer dan zeven jaar. Dit heeft ertoe geleid dat de Israëlische centrale bank heeft besloten om 30 miljard dollar aan buitenlandse valuta te verkopen. Het doel hiervan is om de waarde van de sjekel te stabiliseren.

Oorzaken van sjekel daling

De recente aanval van de Palestijnse groepering Hamas heeft bijgedragen aan de daling van de sjekel. Daarnaast hebben de hervormingsplannen van de Israëlische regering niet het gewenste effect gehad op buitenlandse investeerders, wat ook de waarde van de munteenheid heeft beïnvloed.

Dankzij de aankondiging van de Israëlische centrale bank om buitenlandse valuta te verkopen, is de waarde van de sjekel weer licht gestegen. Dit toont aan dat de maatregelen van de centrale bank effect hebben op de waarde van de munteenheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.