Is Ethereum op weg om Bitcoin te overtreffen? ETF-goedkeuring kan de game-changer zijn

CChristiaan 18 januari 2024 07:02

Ethereum zou op de lange termijn beter kunnen presteren dan Bitcoin, volgens het recente Market Update-rapport van QCP Capital. Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachting dat de goedkeuring van de spot ether ETF's tot een langdurige overprestatie van ETH ten opzichte van BTC kan leiden.

ETF-goedkeuring kan Ethereum boost geven

Volgens een recent Market Update-rapport van QCP Capital zou de verwachte goedkeuring van spot ether ETF's kunnen leiden tot een langdurige outperformance van Ethereum (ETH) ten opzichte van Bitcoin (BTC). Dit komt doordat de goedkeuring een mogelijk nieuwe investeringsstroom naar Ethereum zou kunnen openen, waardoor de prijs kan stijgen.

Ethereum reageert positief op Bitcoin ETF goedkeuring

In de week na de goedkeuring van verschillende spot bitcoin ETF's door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS, is de prijs van ether met meer dan 5% gestegen. Dit terwijl de prijs van bitcoin in dezelfde periode met meer dan 6% is gedaald. Dit wijst erop dat de markt positief reageert op de vooruitzichten van ether ETF's, wat de prijs ervan kan opstuwen.

Volgens het QCP Capital-rapport zijn de volgende belangrijke gebeurtenissen in de cryptowereld de bitcoin-halvering medio april en de mogelijke goedkeuring van spot ether ETF's vanaf mei. Deze gebeurtenissen zouden de prijsbewegingen van zowel Bitcoin als Ethereum kunnen beïnvloeden, afhankelijk van hoe de markt reageert.

BlackRock CEO ondersteunt Ethereum ETF

Larry Fink, de CEO van BlackRock, het grootste investeringsbedrijf ter wereld, heeft aangegeven dat hij 'waarde ziet' in een Ethereum ETF in de VS. Deze uitspraak geeft een extra impuls aan de verwachtingen voor de goedkeuring van een spot ether ETF en herbevestigt het potentieel van Ethereum in de financiële markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.