Is een verdere daling van Bitcoin in zicht? Analisten wegen in

HHenk 23 augustus 2023 15:46

Terwijl sommigen geloven dat de recente bearmarkt van Bitcoin, waarbij de koers daalde naar $15.500, voorbij is, zijn er anderen die nog steeds een grotere daling voorspellen. Verschillende indicatoren en analyses wijzen op mogelijke verdere koersdalingen voor deze digitale munt.

Bitcoin koersindicatoren wijzen op mogelijke dalingen

De Volume Weighted Average Price (VWAP) en de Volume Profile Visible Range (VPVR) zijn twee indicatoren die wijzen op mogelijke verdere koersdalingen voor Bitcoin. De VWAP werkt in principe hetzelfde als de Realized Price indicatoren, omdat het gebaseerd is op de gemiddelde prijs waarvoor investeerders hun Bitcoin inkochten. Op dit moment bevindt Bitcoin zich nog net boven de VWAP-zone, maar er is een potentieel risico dat deze indicator de koers naar beneden kan trekken tot ongeveer $12.500.

Het sentiment rondom Bitcoin heeft een flinke wending genomen na de recente dalingen. De hoop van investeerders dat de koers weer boven de $30.000 zou uitkomen, wordt minder en minder. Dit gebeurt ondanks de verwachte positieve gebeurtenissen in de nabije toekomst, zoals de geplande Bitcoin halving in april 2024 en de mogelijke introductie van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock in de Verenigde Staten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.