Is een nieuwe cryptobullrun aanstaande? TechDev voorspelt mogelijk vuurwerk

HHenk 18 juli 2023 09:36

Volgens de bekende cryptomarktanalist TechDev, duidt een zeldzaam technisch signaal op een mogelijke parabolische rally in de cryptomarkt. Dit is de derde keer in de geschiedenis dat deze indicator actief is, wat in het verleden leidde tot aanzienlijke bullruns.

Consolidatie in cryptomarktwaarde

TechDev, een gerespecteerde marktanalist, benadrukt dat de totale marktwaarde van cryptovaluta momenteel in de fase van consolidatie zit. Dit betekent dat de markt stabiel is, zonder al te veel prijsbewegingen. Maar belangrijker is dat deze waarde recentelijk boven het 20-daagse bewegende gemiddelde is gekomen, een indicator die vaak wordt gebruikt om trends te beoordelen in financiële markten. Een opwaartse trend doet zich voor wanneer de prijzen boven dit gemiddelde uitstijgen.

Voorspelling van verhoogde volatiliteit

TechDev wijst ook op de zogenaamde Bollinger Bands, die momenteel bijzonder smal zijn. Bollinger Bands zijn een technisch analyse-instrument dat wordt gebruikt om de volatiliteit en prijsniveaus over een bepaalde periode te meten. Wanneer deze bands smal zijn, betekent dit dat er weinig prijsvolatiliteit is. Maar dit kan vaak een voorbode zijn van een aanstaande toename in volatiliteit, wat kan leiden tot significante prijsbewegingen.

TechDev besteedt in zijn analyse ook aandacht aan de recente ontwikkelingen rond Ripple, een populaire altcoin. Ripple heeft onlangs een belangrijke rechtszaak gewonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), iets wat volgens de analist hooggespannen verwachtingen creëert voor andere altcoins. Het positieve nieuws voor Ripple kan namelijk een boost geven aan het algemene sentiment rond andere cryptovaluta.

De rol van marktliquiditeit bij bullruns

Een opvallend inzicht van TechDev is zijn overtuiging dat liquiditeit in de markt, niet Bitcoin Halvings, de drijvende kracht is achter nieuwe bullruns. Hij illustreert dit door de wereldwijde liquiditeitscyclus te schetsen, waarbij hij 10-jarige Chinese staatsobligaties afzet tegen de dollar index. Met deze vergelijking probeert hij de effecten van de toe- en afname van dollars in Bitcoin en andere risicovolle activa aan te tonen.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden, heeft TechDev ook goed nieuws. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, krijgen nieuwe klanten een bonus van 20 euro en betalen ze geen transactiekosten voor hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit geeft nieuwkomers een mooie kans om hun eerste stappen te zetten in deze dynamische markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.