InvestAnswers voorspelt 'maximum' Bitcoin prijs voor 2025

HHenk 3 oktober 2023 17:32

Volgens de populaire YouTube host InvestAnswers kan de Bitcoin koers in 2025 maximaal 142.000 dollar bereiken. Echter, dit prijstarget kan lager uitvallen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijft weigeren een Spot Bitcoin ETF goed te keuren.

Bitcoin koers in 2025 volgens InvestAnswers

InvestAnswers, een bekende naam op YouTube, heeft in een nieuwe video voorspellingen gedaan over de koers van Bitcoin in 2025. Volgens de host kan de waarde van Bitcoin in dat jaar mogelijk een piek bereiken van 142.000 dollar. Echter, dit prijstarget kan lager uitvallen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft weigeren om een Spot Bitcoin ETF goed te keuren. Met andere woorden: de toekomst van Bitcoin is mogelijk meer afhankelijk van regelgeving dan velen beseffen.

Belangrijkste factoren bij toekomstige Bitcoin koers

Volgens InvestAnswers zijn er tal van factoren die invloed hebben op de toekomstige koers van Bitcoin. Eén van de belangrijkste factoren is de hoeveelheid Bitcoin die in handen is van zogenaamde 'hodlers' op lange termijn. Hoe minder Bitcoin er op beurzen beschikbaar is, hoe minder kapitaal er nodig is om de prijs te beïnvloeden. Als 'hodlers' steeds meer Bitcoin verzamelen, kan dit leiden tot een nieuwe stierenmarkt. De host van InvestAnswers merkt op: 'Het is gestoord. Mensen verkopen hun Bitcoin niet'.

Ten tijde van de video van InvestAnswers was de Bitcoin koers ietwat schommelend en stond het rond de 27.492 dollar. Het positieve momentum van de Bitcoin koers hangt grotendeels af van de zogenaamde 'bulls' die de prijs proberen op te drijven. Tot dusverre is het hen niet gelukt om de Bitcoin koers definitief boven de 32.000 dollar te krijgen. Echter, het sentiment begint voorzichtig weer wat positiever te worden en het lijkt erop alsof de 'bears' – degenen die verwachten dat de prijs zal dalen – uitgeblust raken. Zoals altijd met cryptoassets, kan dit sentiment snel omslaan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.