InvestAnswers: 'Bitcoin kan stijgen naar 920.000 dollar in 2028'

CChristiaan 8 oktober 2023 10:52

InvestAnswers, een populaire analist, voorspelt een enorme stijging van de Bitcoin koers naar 920.000 dollar in 2028. De goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF zou een grote kapitaalinstroom van Wall Street kunnen betekenen, wat zorgt voor een mogelijke prijsstijging van 3.219 procent na de volgende 'halving' in 2024.

Goedkeuring Spot Bitcoin ETF kan markt boost geven

Volgens InvestAnswers kan de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF een enorme kapitaalinstroom van Wall Street naar de Bitcoin markt teweegbrengen. Deze instroom komt van giganten als Fidelity Investments, Charles Schwab, Citadel, Deutsche Bank, BlackRock, Nomura en Franklin Templeton die samen 25,22 biljoen dollar aan assets beheren.

Potentiële stijging van 3.219 procent na volgende halving

InvestAnswers stelt dat zelfs als slechts 0,5 procent van de door deze financiële instituten beheerde activa in Bitcoin wordt geïnvesteerd, de Bitcoin koers met maar liefst 3.219 procent kan stijgen na de volgende halving in april 2024. Dit zou dus een enorme boost kunnen betekenen voor de marktwaarde van Bitcoin.

Bitcoin koers kan stijgen naar 920.000 dollar in 2028

Als de gesuggereerde investering van 0,5 procent jaarlijks zou plaatsvinden, denkt InvestAnswers dat de Bitcoin koers kan stijgen naar 920.000 dollar per Bitcoin in april 2028 - bij de volgende halving. Dit zou een ongekende stijging betekenen voor de waarde van Bitcoin.

BlackRock verwacht goedkeuring Spot Bitcoin ETF voor volgende halving

Volgens een van de bestuurders van BlackRock zal de Spot Bitcoin ETF binnen drie tot zes maanden worden goedgekeurd, dus vóór de volgende halving. BlackRock wil hierbij betrokken zijn vóór de halving plaatsvindt, omdat ze verwachten dat de Bitcoin koers dan aanzienlijk zal stijgen, aldus InvestAnswers.

Het macro-economische klimaat, met name de hoge inflatie en voortdurend hoge rentetarieven, is momenteel ongunstig voor de Bitcoin koers volgens InvestAnswers. Deze factoren kunnen een dempend effect hebben op de verwachte groei van de Bitcoin koers.

Nieuwsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, hebben een aanbieding voor lezers. Bij aanmelding via een speciale link ontvangen zij 10 euro gratis en hoeven ze geen handelskosten te betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.