Instituties trekken massaal Bitcoins terug van exchanges: wat is de impact?

HHenk 5 augustus 2023 16:26

De populariteit van Bitcoin is de afgelopen maanden enorm gestegen, maar er is een duidelijke trend waarneembaar waarbij instituties hun Bitcoins van handelsplatformen halen. Wat drijft deze beweging en wat zijn de implicaties voor de markt?

Populariteit Bitcoin leidt tot daling op institutionele platformen

De afgelopen maanden heeft Bitcoin een opmerkelijke groei in populariteit doorgemaakt. Dit is mede te danken aan een aantal Wall Street bedrijven die gezamenlijk een nieuwe exchange opzetten. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan een aanzienlijke daling van het aantal Bitcoins op institutionele handelsplatformen. Volgens data van het on-chain analysebureau Glassnode is het aantal Bitcoins op dergelijke platformen met 33% gedaald.

Grote investeerders halen Bitcoins weg van OTC-exchanges

Interessant is dat de data aantonen dat grote investeerders hun Bitcoins op grote schaal van de zogenaamde Over-The-Counter (OTC) exchanges hebben gehaald. OTC-exchanges, die direct aan de klant verkopen in plaats van via een open markt, zijn vaak de voorkeursroute voor institutionele handelaren. Het feit dat het Bitcoin-aanbod op deze platformen met 33% is gedaald, suggereert dat deze investeerders mogelijk klaar zijn om hun coins te verkopen of juist vast te houden (HODL).

Terwijl er duidelijke tekenen zijn dat grote investeerders hun Bitcoins mogelijk willen HODL'en, zijn er ook tegenstrijdige signalen. Stablecoins op reguliere exchanges suggereren dat de markt mogelijk klaar is voor verdere stijging, maar er zijn ook tekenen dat sommige grote handelaren - ook wel 'whales' genoemd - juist aan het verkopen zijn. Dit kan potentieel een negatief effect hebben op de Bitcoin prijs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.