InPost overtreft financiële verwachtingen

CChristiaan 6 september 2023 10:22

InPost heeft in het tweede kwartaal van 2023 de EBITDA-verwachtingen overtroffen, volgens een rapport van analist David Kerstens van Jefferies. Dit komt door een sterk herstel van de winstgevendheid, groei van het pakketvolume en vermindering van schulden.

EBITDA-verwachtingen overtroffen

InPost heeft in het tweede kwartaal van 2023 de verwachtingen op het gebied van EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization) overtroffen, volgens een rapport van analist David Kerstens van Jefferies. De EBITDA overtrof de consensus met 9 procent. Dit was te danken aan een sterker dan verwacht herstel van de winstgevendheid in Polen en prijsverhogingen. Bovendien verlaagde InPost de verliezen in het Verenigd Koninkrijk dankzij het distributiepartnerschap met Menzies.

Kerstens wees er ook op dat de groei van het pakketvolume, dat met 19 procent steeg, aangeeft dat InPost marktaandeel blijft winnen. Pakketbezorging via de kluisjes van InPost is naar zijn mening handiger en goedkoper dan bezorging aan de deur.

Jefferies handhaaft koopadvies

Ondanks de uitdagingen blijft Jefferies positief over de vooruitzichten van InPost. Het bedrijf handhaaft zijn koopadvies en heeft een koersdoel van 13,00 euro vastgesteld. Dit wijst op een sterk vertrouwen in de toekomstige prestaties van InPost. Het aandeel sloot op dinsdag op 10,72 euro.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.