ING vermindert verwachtingen voor TKH

CChristiaan 18 augustus 2023 11:38

ING heeft haar koersdoel voor TKH verlaagd van 65,50 tot 58,50 euro, maar blijft optimistisch over de toekomst van het bedrijf. Hoewel de prognoses voor 2023 teleurstellend waren, blijft er nog veel potentieel voor herstel.

Koersdoel TKH verlaagd door ING

ING heeft haar koersdoel voor TKH bijgesteld, maar het aandeel blijft op de favorietenlijst van de bank. Ondanks deze bijstelling blijft ING optimistisch over de toekomst van het bedrijf, en houdt vast aan haar koopadvies.

Verwachtingen voor 2023 bijgesteld

De verwachtingen van ING voor TKH voor het jaar 2023 zijn neerwaarts bijgesteld. De EBITA-verwachting is met ongeveer 4 procent verlaagd tot 238,8 miljoen euro, en de verwachte aangepaste nettowinst voor 2023 is met meer dan 12 procent verlaagd tot 133 miljoen euro.

Optimisme over toekomst TKH

Ondanks de verlaagde verwachtingen blijft ING positief over de toekomst van TKH. De bank gelooft dat de bandenbouwactiviteiten en de nieuw toegevoegde capaciteit voor on- en offshore kabels zullen bijdragen aan een aanzienlijk herstel van de EBITA-marge van het bedrijf.

Het aandeel TKH Group daalde vrijdag met ruim 2 procent en sloot op 40,34 euro. Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van het eerder door ING gestelde koersdoel van 65,50 euro, dat is bijgesteld naar 58,50 euro.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.