Indonesië lanceert eerste nationale crypto exchange

HHenk 22 juli 2023 19:46

Indonesië heeft zijn eigen nationale crypto exchange gelanceerd, een platform dat de enige legale plek in het land zal zijn om te handelen in digitale assets. De enorme populariteit van crypto in het land, evenals de potentiële impact op de regionale en wereldwijde adoptie van crypto, maakt dit een belangrijk nieuwsverhaal.

Lancering van nationale crypto exchange

Met de opening van zijn eigen nationale crypto exchange wordt Indonesië de enige legale plek in het land voor de handel in digitale activa. Het platform zal niet uitsluitend gericht zijn op lokale transacties, maar zal ook gekoppeld zijn aan ontwikkelingen in de internationale markten. Oorspronkelijk gepland voor lancering eind 2022, is de exchange uiteindelijk op 20 juli van dit jaar geopend.

Populariteit crypto in Indonesië

Ondanks dat het land misschien niet zo vaak in de crypto-nieuws komt, mag de populariteit van crypto in Indonesië niet worden onderschat. Met bijna 300 miljoen inwoners en een schatting van 17 miljoen crypto-gebruikers - evenveel als de totale bevolking van Nederland - is Indonesië een demografische reus in de crypto-wereld. De lancering van een nationale crypto exchange kan dan ook een katalysator zijn voor zowel regionale als wereldwijde crypto-adoptie.

Snelle groei crypto-gebruik in Indonesië

De aantallen gebruikers van crypto in Indonesië groeien snel. Slechts enkele jaren geleden was het aantal gebruikers nog 5 miljoen, maar dat is nu gestegen tot een verbazingwekkende 17 miljoen. Met de nieuwe nationale crypto exchange kan deze groei wellicht nog verder versnellen. Bovendien scoorde Indonesië vorig jaar hoog op de lijst van landen met de meeste crypto-adoptie, met name dankzij het gebruik van peer-to-peer transacties.

Indonesië, Vietnam en de Filipijnen zijn de voorlopers in de wereldwijde adoptie van crypto. Met name de populariteit van crypto voor peer-to-peer transacties heeft ertoe geleid dat deze landen hoog scoren op de wereldwijde ranglijst. Opvallend is dat Nederland op een bescheiden 39e plaats terechtkomt in deze ranglijst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.