India: Hoge Raad eist heldere regels voor crypto, ondanks regeringstwijfels

HHenk 29 juli 2023 19:31

De Hoge Raad van India dringt aan op duidelijke crypto-wetgeving, ondanks de terughoudendheid van de overheid voor digitale valuta. Dit komt door toenemende zorgen over groeiende crypto-misdaden in het land.

Hoge Raad zet druk op crypto-wetgeving

De Hoge Raad van India heeft de overheid opdracht gegeven om een heldere wetgeving voor crypto te ontwikkelen. De druk komt voort uit hun zorgen over een stijgend aantal crypto-gerelateerde misdaden in het land. Ondanks de populariteit van crypto bij de bevolking, is de Indiase overheid niet enthousiast over digitale valuta. Ze willen een gespecialiseerde afdeling die zich richt op het tegengaan van criminaliteit binnen de crypto-sector.

India volgt China's voetstappen met CBDC

Hoewel de Indiase regering niet erg openstaat voor de crypto-sector, wordt er wel flink geduwd voor de invoering van een nationale central bank digital currency (CBDC): de digitale rupee. Met deze zet volgt India meer het beleid van China dan de aanpak van de meeste westerse landen. China heeft al langer een CBDC, die na een trage start nu in gebruik lijkt te komen.

Hoewel de Verenigde Staten aanvankelijk ook terughoudend was in het verwelkomen van de crypto-sector, zijn er afgelopen week belangrijke wetten aangenomen. Deze wetten zouden duidelijkheid moeten verschaffen voor de Amerikaanse crypto-sector en mogelijk een precedent scheppen voor andere landen die worstelen met hun eigen wetgevende initiatieven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.