IMF waarschuwt voor acceptatie van crypto als wettig betaalmiddel

HHenk 19 juli 2023 09:44

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in een recente blogpost zijn zorgen geuit over het mogelijke gebruik van cryptocurrency's als wettig betaalmiddel, waarbij het de landen aanspoort om de integriteit van hun financiële systemen te bewaken.

IMF: Crypto bedreigt financiële stabiliteit

In een recente blogpost heeft het IMF zich behoorlijk negatief uitgelaten over crypto. Ze zien het als een aanzienlijke bedreiging voor het financiële systeem van landen. Het IMF spoort landen aan om de integriteit van hun financiële systemen te bewaken om te voorkomen dat ze worden vervangen door crypto. Dit komt kort na de aanvraag van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, voor een Spot Bitcoin ETF bij de Amerikaanse SEC.

Rol van het IMF in de wereldfinanciën

Het IMF fungeert als een soort bank voor landen door financiële hulp te bieden bij schuldenproblemen en advies te geven over economische verbeteringen. Met deze rol is het IMF een belangrijke speler in het internationale financiële systeem en zijn uitlatingen over crypto kunnen belangrijke implicaties hebben voor de toekomst van digitale valuta.

Belastingsystemen moeten zich aanpassen aan crypto

Naast de bedreiging voor financiële systemen, onderstreept het IMF ook het belang van belastingsystemen die voorbereid zijn op de mogelijke groei van crypto-transacties. Ze benadrukken dat crypto-transacties verborgen kunnen zijn voor belastingautoriteiten en dat dit kan leiden tot omvangrijke belastingontduiking en daardoor een daling van overheidsinkomsten.

Ondanks de waarschuwingen van het IMF blijft de interesse in crypto groeien. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen nieuwe gebruikers 20 euro gratis krijgen en geen handelskosten betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.