Iets verschuift: Ethereum en XRP stelen de show na Bitcoin ETF introductie

CChristiaan 16 januari 2024 07:03

Ondanks het succes van de recent geïntroduceerde Bitcoin ETF's, zien we verschuivingen op de cryptomarkt. Ethereum en XRP trekken de aandacht van investeerders, terwijl Cardano achterblijft.

Ethereum en XRP trekken aandacht

Volgens recente gegevens van blockchain-analyseplatform Santiment staan Ethereum (ETH) en XRP in de schijnwerpers bij investeerders. Er wordt positief gesproken over deze munten, mede dankzij de recente lancering van de Bitcoin ETF's. Ondanks deze positieve trend, blijft Cardano (ADA) enigszins achter qua aandacht en populariteit, wat mogelijk wijst op een geringere marktinteresse voor deze munt.

ETF-goedkeuringen stimuleren cryptogroei

De recente goedkeuring van Bitcoin ETF's heeft niet alleen de prijs van Bitcoin beïnvloed, maar ook die van Ethereum, met een prijsstijging van meer dan 20%. Evenzo wordt er gespeculeerd over de goedkeuring van een XRP ETF, wat zou kunnen leiden tot een grote instroom van kapitaal in XRP. Dit toont aan dat de lancering van ETF's een aanzienlijke invloed kan hebben op het algehele cryptolandschap.

Hoewel Cardano (ADA) een stijging van de koers heeft doorgemaakt, ontvangt het niet dezelfde aandacht als Ethereum en XRP. Dit gebrek aan aandacht kan wijzen op een lagere marktinteresse of minder mediafocus voor Cardano. Op de lange termijn kan dit invloed hebben op de koers van ADA, mogelijk leidend tot een marktcorrectie.

Groeiende interesse in diverse crypto-ETF's

De succesvolle lancering van Spot Bitcoin ETF's heeft een golf van optimisme teweeggebracht in de cryptomarkt, met name met betrekking tot de verwachte goedkeuring van Spot Ethereum ETF's. Deze groeiende interesse in diverse cryptocurrencies en de mogelijke introductie van andere crypto-ETF's wijst op een diversificatie binnen de ETF-markt in de cryptosector.

Voor wie de cryptowereld wil betreden, heeft Bitvavo een exclusieve aanbieding. Bij aanmelding krijgen nieuwe gebruikers een welkomstcadeau van 10 euro en hoeven ze geen handelskosten te betalen over de eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een aantrekkelijke deal voor iedereen die interesse heeft in het handelen in cryptovaluta.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.