IBM plant 2 miljoen mensen op te leiden in AI-technologieën

CChristiaan 19 september 2023 04:47

IBM heeft ambitieuze plannen aangekondigd om 2 miljoen mensen de komende drie jaar op te leiden in kunstmatige intelligentie-technologieën. Het bedrijf richt zich op ondervertegenwoordigde gemeenschappen en universiteiten, en biedt een mix van fysieke trainingen en online cursussen.

IBM's grootse AI-training plannen

IBM heeft plannen aangekondigd om de komende drie jaar 2 miljoen mensen op te leiden in kunstmatige intelligentie-technologieën. Deze ambitieuze doelstelling is een duidelijke indicatie van de toewijding van het bedrijf aan de ontwikkeling en bevordering van AI-technologieën. De opleidingen zullen een mix zijn van fysieke trainingen en online cursussen, gericht op een breed scala aan AI-gerelateerde onderwerpen.

Focus op ondervertegenwoordigde gemeenschappen en universiteiten

IBM heeft aangegeven dat het zich met dit initiatief specifiek wil richten op ondervertegenwoordigde gemeenschappen en universiteiten. Door hen toegang te geven tot de door IBM geleide trainingen, hoopt het bedrijf deze groepen te helpen hun kennis en vaardigheden op het gebied van AI-technologieën te vergroten. Dit kan bijdragen aan het verkleinen van de kenniskloof in deze snelgroeiende en invloedrijke sector.

Een ander belangrijk aspect van IBM's aankondiging is dat het bedrijf verwacht dat de groeiende impact van AI en automatisering bedrijven ertoe zal dwingen om 40 procent van hun personeel om te scholen in de komende drie jaar. Dit benadrukt het belang van tijdige en relevante opleidingen om ervoor te zorgen dat werknemers de vaardigheden hebben die nodig zijn om bij te blijven in het snel veranderende technologische landschap.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.