Hoofdjurist van Ripple bekritiseert de SEC als 'kinderachtig'

CChristiaan 23 november 2023 14:16

Stuart Alderoty, de hoofdjurist van Ripple, neemt een sterk standpunt in tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), deze beschrijft hij als 'kinderachtig'. Alderoty is van mening dat de acties van de SEC onredelijk zijn in vergelijking met andere financiële autoriteiten.

Kritiek op de SEC vanuit Ripple

Stuart Alderoty, de hoofdjurist van Ripple, heeft publiekelijk de SEC bekritiseerd. Hij heeft stelling genomen tegen het gedrag van deze toezichthouder in het openbaar, door het te bestempelen als 'kinderachtig'. Alderoty is van mening dat de manier waarop de SEC optreedt, te vergelijken is met het gedrag van een opstandig kind dat niet kan omgaan met het feit dat het wordt genegeerd. Deze uitspraken zijn gedaan in de context van de problemen van Binance, een belangrijke speler in de crypto-industrie.

Problemen van Binance zijn noodzakelijk

Ondanks zijn harde kritiek op de SEC, ziet Stuart Alderoty de problemen van Binance als een noodzakelijke stap om de crypto-industrie in overeenstemming te brengen met belangrijke wetten en waarborgen. Dit komt overeen met wat grote banken enkele jaren geleden hebben meegemaakt. Het lijkt erop dat Alderoty, hoewel hij de aanpak van de SEC in principe begrijpt, tegelijkertijd van mening is dat de autoriteit te onredelijk en onbuigzaam kan zijn in haar reacties.

SEC bedenkt onwettelijke termen

Een ander punt van kritiek van Alderoty op de SEC betreft het gebruik van nieuwe termen voor crypto-assets, die volgens hem volgens de wet geen technische betekenis hebben en die niet zijn erkend door andere autoriteiten. Alderoty is van mening dat de term 'crypto-asset securities' die de SEC heeft bedacht, nergens wordt gebruikt in de zaak van het ministerie van justitie tegen Binance omdat deze term juridisch gezien geen betekenis heeft.

Ripple biedt een aantrekkelijke aanbieding voor nieuwe klanten in samenwerking met Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa. Nieuwe klanten die zich aanmelden via een bepaalde link ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans voor degenen die geïnteresseerd zijn om in de wereld van crypto te stappen en misschien Ripple of een andere cryptocurrency te kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.