Hongkong schittert op Aziatische beurzen dankzij potentieel Chinees stimuleringspakket

HHenk 23 januari 2024 08:16

Hongkong onderscheidt zich positief op de Aziatische beurzen, met name dankzij speculaties over een mogelijk Chinees stimuleringspakket ter waarde van 278 miljard dollar. Andere markten in de regio laten gemengde resultaten zien.

Hongkong blinkt uit op Aziatische markten

Over de hele linie zien we een opwaartse trend in de Aziatische markten, maar Hongkong steekt er met kop en schouders bovenuit. De beurs van de stadstaat heeft ondanks diverse uitdagingen een positieve koers van bijna 3 procent weten vast te houden.

Potentieel Chinees stimuleringspakket

Volgens Bloomberg zijn de Chinese autoriteiten bezig met een aanzienlijk stimuleringspakket om de eigen aandelenmarkten te ondersteunen. Dit pakket zou maar liefst 278 miljard dollar waard zijn, een bedrag dat de markten ongetwijfeld een flinke boost zou kunnen geven.

Het afgelopen jaar was voor de Hang Seng index in Hongkong allesbehalve rooskleurig, met een daling van ongeveer 14 procent. Dit staat in schril contrast met de meeste andere mondiale beurzen, die een solide jaar achter de rug hebben.

Techreuzen Alibaba en Tencent tonen kracht

Onder de techgiganten in de regio zijn Alibaba en Tencent de opvallende winnaars, met beide een winst van ongeveer 4 procent in de vroege handel. Dit is een positief signaal voor de techsector in de regio en daarmee ook voor de bredere markt.

Na een indrukwekkende rally in de voorgaande handelsdagen, neemt de beurs in Tokio nu een adempauze op 36.503 punten. Dit is het hoogste niveau dat de index in 34 jaar heeft bereikt. De beurzen in Sydney en Seoel tonen daarentegen bescheiden winsten van tot een half procent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.