Hong Kong lanceert gereguleerde bitcoinhandel: HashKey neemt de leiding

CChristiaan 25 augustus 2023 21:57

Cryptobeurs HashKey uit Hong Kong start maandag met gereguleerde bitcoinhandel. Dit markeert een belangrijke trend in de speciale bestuurlijke regio. HashKey heeft als eerste cryptobeurs de vereiste licenties gekregen om cryptohandel aan te bieden aan particuliere investeerders.

Start bitcoin- en etherhandel in Hong Kong

Met ingang van 28 augustus kunnen particuliere klanten in Hong Kong handelen in bitcoin en ether via HashKey. Hierbij geldt wel een beperking: investeerders mogen slechts tot 30% van hun nettowaarde beleggen in cryptovaluta. Deze regelgeving helpt om de risico's van cryptobeleggingen te beperken en de financiële stabiliteit van de beleggers te waarborgen.

Eerste goedgekeurde cryptobeurs in Hong Kong

HashKey heeft een belangrijke primeur in Hong Kong. Het is namelijk de eerste cryptobeurs die groen licht heeft gekregen van de toezichthouder om cryptohandel aan te bieden aan particuliere investeerders. Dit markeert een belangrijke trend, waarbij bedrijven nu legaal hun diensten mogen aanbieden in Hong Kong.

Sterke focus op cryptovaluta in Hong Kong

Hong Kong toont dit jaar een sterke toewijding aan cryptovaluta. De financiële secretaris van Hong Kong, Paul Chan, heeft eerder dit jaar aangegeven dat de lokale overheid en toezichthouders ernaar streven om in 2023 een volledig crypto- en fintech-ecosysteem op te bouwen. Dit duidt op een actief beleid om de cryptosector te stimuleren en te integreren in de reguliere financiële sector.

De interesse in Hong Kong als hub voor cryptovaluta blijkt groot. In maart van dit jaar hebben maar liefst meer dan 80 cryptobedrijven hun interesse getoond in het openen van een kantoor in deze speciale bestuurlijke regio. Deze interesse wordt gestimuleerd door de proactieve houding van de lokale overheid en de duidelijke regelgeving.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.