Hoeveel is je investering van 1000 euro in SHIB in november 2021 nu waard?

HHenk 1 oktober 2023 12:07

Heb je ooit overwogen om te investeren in de meme-coin Shiba Inu (SHIB)? Deze diepgaande analyse laat zien wat een investering van 1000 euro in SHIB in november 2021 nu waard zou zijn, en belicht de volatiliteit en risico's van investeren in cryptocurrencies.

De volatiliteit van Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) heeft sinds de lancering als 'meme-coin' de aandacht getrokken van vele investeerders. De munt heeft een turbulente reis doorgemaakt, gekenmerkt door snelle groei en volatiliteit. Dit is een typisch voorbeeld van de dynamiek van de cryptomarkt, waar munten op korte tijd ongekende hoogtes kunnen bereiken, maar ook diepe dalen kunnen kennen.

Investering in SHIB in november 2021

Stel, je had besloten om in november 2021 te investeren in SHIB. Je had dan 1000 euro omgezet in SHIB-tokens toen de prijs ongeveer $0.00008845 per token was. Met deze investering had je ongeveer 11,3 miljard SHIB-tokens kunnen kopen. Dit geeft een idee van hoeveel tokens men destijds kon krijgen voor een relatief bescheiden investering, gezien de lage prijs van de munt.

Waardevermindering van SHIB-investering

Fast-forward naar september 2023. De prijs van één SHIB-token is gedaald naar $0.000007418. Als je je 11,3 miljard SHIB-tokens op dat moment zou verkopen, zou de waarde van je investering ongeveer 83,92 euro zijn. Dat is een aanzienlijke daling ten opzichte van je oorspronkelijke investering van 1000 euro – een voorbeeld van hoe snel de waarde van cryptocurrency-investeringen kan krimpen.

Als je je SHIB-tokens had verkocht op het laagste punt op 15 juni 2023, toen de prijs op $0.000006555 stond, zou de waarde van je investering gedaald zijn naar slechts 74,07 euro. Dit benadrukt nogmaals het risico van het investeren in cryptocurrencies due to their high volatility.

Risico's en voorzorgsmaatregelen bij investeren in crypto

Het is belangrijk om te beseffen dat de prijzen van cryptocurrencies zoals SHIB sterk kunnen fluctueren, afhankelijk van verschillende factoren en het huidige marktsentiment. Hoewel ze snel kunnen stijgen, kunnen ze ook net zo snel dalen. Daarom is gedegen onderzoek en eventueel professioneel financieel advies essentieel voordat je besluit om in cryptocurrencies te investeren. De casus van SHIB toont aan hoe volatiel en onvoorspelbaar deze markt kan zijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van crypto, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-exchanges in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de aangeboden link, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.