Hoe Jack Dorsey van Twitter een miljardenbedrijf bouwde met Bitcoin

HHenk 5 augustus 2023 13:21

Jack Dorsey, de voormalige CEO van Twitter, maakt aanzienlijke winsten met zijn bedrijf Block Inc. door investeringen in Bitcoin. In het tweede kwartaal van dit jaar rapporteerde het bedrijf een netto-omzet van $5,5 miljard, waarvan bijna de helft afkomstig was van Bitcoin.

Block Inc: Een Bitcoin succesverhaal

Jack Dorsey, mede-oprichter en voormalig CEO van Twitter, is geen onbekende in de wereld van cryptocurrencies. Zijn interesse in Bitcoin was al merkbaar tijdens zijn tijd bij Twitter, maar sinds hij is overgestapt naar zijn tweede bedrijf, Block Inc., heeft hij deze interesse omgezet in aanzienlijk financieel succes. Block Inc., voorheen bekend als Square, rapporteerde in het tweede kwartaal van dit jaar een netto-omzet van $5,5 miljard, waarvan bijna de helft, of $2,4 miljard, afkomstig was van Bitcoin.

Cash App: Bitcoin betalingen op je mobiel

Block Inc. is niet alleen succesvol vanwege de winst die het genereert uit Bitcoin transacties, maar ook door hun populaire product, de Cash App. Met de Cash App kunnen gebruikers zowel FIAT geld als Bitcoin overmaken via hun mobiel. De app maakt gebruik van de second layer oplossing Lightning Network, wat snelle en kleine betalingen met Bitcoin mogelijk maakt zonder hoge transactiekosten. In het afgelopen kwartaal genereerde Block Inc. $1,16 miljard winst uit Bitcoin transacties via de Cash App.

Jack Dorsey's steun voor Bitcoin eindigt niet bij zijn bedrijf. Naast het succes met Block Inc. heeft Dorsey ook $5 miljoen gedoneerd vanuit zijn 'Start Small' fonds aan Brink, een organisatie die open-source Bitcoin ontwikkelaars ondersteunt. Deze donatie versterkt niet alleen de groei en ontwikkeling van de cryptocurrency, maar bevestigt ook Dorsey's toewijding aan en geloof in Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.