Hoe de Federal Reserve de opmars van Bitcoin kan stimuleren

HHenk 1 oktober 2023 11:07

Jurrien Timmer, directeur wereldwijde macrostrategie bij Fidelity Investments, gelooft dat een recessie en dalende rentetarieven de sleutel kunnen zijn tot een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin. Als de Federal Reserve zijn strategie wijzigt en meer liquiditeit injecteert, kan dit een serieus opwaarts potentieel bieden voor de cryptocurrency.

Recessie en rente: Katalysatoren voor Bitcoin?

Jurrien Timmer, de directeur van de wereldwijde macrostrategie bij Fidelity Investments, ziet een mogelijke opwaartse trend voor Bitcoin in het geval van een recessie en dalende rentetarieven. Volgens hem zijn de huidige hoge rentetarieven een barrière voor aanzienlijke winsten voor Bitcoin. Een recessie zou echter de rentetarieven kunnen verlagen en zo het pad effenen voor een Bitcoin rally.

Timmer heeft een regressiemodel gedeeld op het sociale mediaplatform X, dat een prijsband voor Bitcoin laat zien. Dit model gaat uit van een adoptiecurve vergelijkbaar met die van het internet en een reëel rentetarief dat varieert tussen -2% en +2%. Volgens dit model zou de waarde van Bitcoin kunnen stijgen tot $45,616 tegen het einde van 2025, op voorwaarde dat de rentetarieven dalen.

Recessie kan leiden tot strategiewijziging bij de Fed

Timmer is van mening dat een recessie de Federal Reserve zou kunnen aanzetten tot een strategiewijziging, waardoor investeerders hun toevlucht kunnen zoeken tot Bitcoin en goud als betrouwbare 'veilige havens'. Hij stelt dat in een dergelijk scenario Bitcoin en goud naar voren zouden komen als sterke vangnetten.

De Federal Reserve en liquiditeitsinjectie: de sleutel tot Bitcoin's groei?

Volgens Timmer zal de Federal Reserve, om recordhoogten voor Bitcoin te bereiken, meer liquiditeit in de markten moeten injecteren. Dit deed de Fed eerder tijdens de Covid-19 pandemie, om de economie te ondersteunen met kwantitatieve versoepeling. Timmer benadrukt dat voor een nieuwe Bitcoin rally de 'geldprinters' weer nodig zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.