Historische wetsveranderingen in de VS bieden duidelijkheid voor crypto sector

HHenk 27 juli 2023 18:21

In een historische wending heeft de Amerikaanse House of Financial Services Committee twee nieuwe wetten aangenomen die meer wetgevende duidelijkheid bieden aan de crypto sector. Deze verandering kan grote impact hebben op de toekomst van digitale valuta's in de Verenigde Staten.

Nieuwe crypto wetten aangenomen

Na jaren van onduidelijkheid heeft de Amerikaanse House of Financial Services Committee eindelijk twee wetten aangenomen die een helderder pad uitzetten voor de crypto sector. De eerste wet, de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, maakt duidelijk bij welke financiële toezichthouders crypto-bedrijven zich moeten registreren: de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De tweede wet, de Blockchain Regulatory Certainty Act, is bedoeld om het leven van blockchain ontwikkelaars en dienstverleners, zoals crypto miners en DeFi-platformen, makkelijker te maken.

Ondanks de vooruitgang, zijn niet alle voorgestelde crypto wetten aangenomen. De Digital Assets Market Structure wet werd bijvoorbeeld afgewezen omdat het te veel ten gunste zou zijn van de crypto sector en bestaande richtlijnen te veel zou negeren. Tegenstanders benadrukken dat wetgeving een evenwicht moet zoeken tussen de belangen van de industrie en die van de financiële toezichthouders.

Overwinning voor Amerikaanse crypto sector

Deze ontwikkeling in de Amerikaanse wetgeving wordt gezien als een enorme overwinning voor de crypto sector. De wetten geven niet alleen meer duidelijkheid over de weg die te volgen is, maar ondersteunen ook de groei en innovatie binnen de cryptosector. Dit is een belangrijke stap om Amerikanen meer controle te geven over de toekomst van de peer-to-peer digitale economie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.