Het Potentieel van PEPE: Is een Miljonair Worden met deze Memecoin Nog Haalbaar?

HHenk 27 juli 2023 09:57

De cryptomunt PEPE ziet een stijging van 7 procent, overtreft daarmee Dogecoin en Shiba Inu. Maar kan deze memecoin, die in Q2 2023 zo populair was, beleggers nog steeds miljonairs maken?

PEPE overtreft Dogecoin en Shiba Inu

De populaire cryptomunt PEPE heeft vandaag een indrukwekkende stijging van 7 procent op de markt genoteerd, waardoor het beter presteert dan zijn concurrenten zoals Dogecoin en Shiba Inu. Deze prestaties hebben geleid tot speculaties over het potentieel van de munt om beleggers tot miljonairs te maken, ondanks een marktkapitalisatie van 500 miljoen dollar.

Het valt op dat enkele PEPE-miljonairs zich bekend hebben gemaakt door hun aanzienlijke bezittingen op de blockchain te tonen. Eén zo'n 'whale', ofwel grote investeerder, heeft bijvoorbeeld onlangs 3 miljoen dollar aan PEPE bij Binance opgepikt. Deze zelfde investeerder heeft eerder een winst van ongeveer 600.000 dollar weten te behalen tussen 27 juni en 14 juli.

Het FOMO-fenomeen bij Memecoins

Het is belangrijk op te merken dat memecoins zoals PEPE, Dogecoin en Shiba Inu een bepaald risico met zich meebrengen. Ze kunnen beleggers een sterk gevoel van FOMO, oftewel 'Fear Of Missing Out', geven. Dit komt doordat handelaren soms grote winsten behalen met deze munten, wat het verleidelijk maakt om ook te investeren. Het is echter cruciaal om te beseffen dat er voor elke winnende handelaar waarschijnlijk 100 of meer verliezers zijn.

Het ontbreken van fundamentele toepassingen bij PEPE

Ondanks de populariteit van munten zoals PEPE, is het belangrijk om te onthouden dat ze geen fundamentele toepassingen hebben. Ze zijn vaak gestart als een grap en het is raadzaam om ze ook zo te beschouwen. Beschouw dergelijke munten niet als een serieuze belegging. Dit is een veelgemaakte fout bij veel beleggers.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld biedt een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo een aantrekkelijke kans. Nieuwe gebruikers krijgen niet alleen 20 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit kan een uitstekende manier zijn om met investeren in cryptocurrencies zoals PEPE te beginnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.