Het herstel van Bitcoin: is de bullmarkt al begonnen?

CChristiaan 12 augustus 2023 17:51

Na jaren van financiële instabiliteit, rijst de vraag: bevinden we ons al in een Bitcoin-bullmarkt? De huidige markttoestand lijkt een duidelijke scheiding te laten zien tussen bullmarkt 2021 en bear markt 2022, maar er zijn nog veel factoren die meespelen.

Geen bevestiging bullmarkt ondanks prijsschommelingen

Ondanks de turbulentie in de Bitcoin-wereld, met prijzen die van $70.000 naar $16.000 en weer terug naar $30.000 schommelen, is er nog geen bevestiging van een bullmarkt. De marktwerking, de sinusbeweging van hoog naar laag over de langere termijn, speelt hier een belangrijke rol in. Echter, met de recente stijging van meer dan 100% in de uptrend van 2023, beginnen sommigen zich af te vragen of we ons al in een bullmarkt bevinden.

Vergelijking met overgangen van voorgaande jaren

Vergelijkingen met de overgang van bear naar bullmarkt in 2019 en 2020 worden vaak aangehaald. Vooral de Bitcoin halving, het optimistische nieuws over Bitcoin ETF's en gerelateerde adoptie factoren worden gezien als mogelijke katalysatoren van de bullmarkt. Hoewel deze factoren zeker invloed zullen hebben, is het nog te vroeg om met zekerheid te zeggen dat ze de bullmarkt zullen bevestigen.

Voor diegenen die zelf meer inzicht willen krijgen in de wereld van crypto trading, biedt DoopieCash een breed scala aan mogelijkheden. Van een gratis cursus crypto trading tot gespecialiseerde trading leerprogramma's, er is voor ieder wat wils. Deze programma's gaan niet overbodig veel in op algemene topics, maar bieden twee makkelijk te volgen, zelf ontworpen trading systemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.