Het heengaan van beleggingsicoon Charlie Munger op 99-jarige leeftijd

HHenk 29 november 2023 07:02

Beurslegende Charlie Munger, medebestuurder van Berkshire-Hathaway en de rechterhand van Warren Buffett, is op 99-jarige leeftijd overleden. Munger stond bekend om zijn beleggerswijsheid en vormde een onafscheidelijk duo met zijn collega Buffett.

Charlie Munger's overlijden

Charlie Munger, de bekende medebestuurder van Berkshire-Hathaway en langdurige zakenpartner van Warren Buffett, is op 99-jarige leeftijd overleden. Als een gerespecteerd en bewonderd figuur in de financiële wereld, laat Munger een significante leegte achter in de sector. Berkshire Hathaway kondigde zijn overlijden aan in een verklaring die vanavond werd uitgebracht.

Het onafscheidelijke duo

Het duo Munger en Buffett stond bekend om hun onafscheidelijke samenwerking en de waardevolle beleggingsinzichten die zij deelden. Ze waren een veel geciteerde bron van beleggerswijsheden. Munger heeft in het bijzonder Buffett beïnvloed met zijn focus op kwalitatief sterke, maar ondergewaardeerde bedrijven, in tegenstelling tot goedkope bedrijven met problemen.

Voordat Munger zich aansloot bij Berkshire Hathaway in 1978, had hij al een indrukwekkende loopbaan opgebouwd. Hij werkte als advocaat en beheerde zijn eigen hedge fund. Zijn ervaring en succes in deze rollen droegen bij aan zijn reputatie als een vooraanstaand figuur in de financiële wereld en een gerespecteerd beleggingsicoon.

Munger's tijdloze beleggerswijsheden

Naast Buffett, wordt Munger vaak aangehaald voor zijn tijdloze beleggingswijsheden. Enkele van zijn bekendste uitspraken zijn: 'We hebben drie manden voor investeren: ja, nee, en te moeilijk om te begrijpen', 'Iemand zal altijd sneller rijker worden dan jij. Dit is geen tragedie' en 'Het grote geld zit niet in het kopen of verkopen, maar in het wachten'. Deze uitspraken weerspiegelen Mungers unieke inzichten en zijn nalatenschap in de beleggingswereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.