Het cijferseizoen krijgt vaart: wat te verwachten?

CChristiaan 15 oktober 2023 18:21

De aankomende week zal in grote mate bepaald worden door bedrijfsresultaten, met een reeks bekende bedrijven, waaronder Bank of America, Goldman Sachs en ASML, die hun boeken openen. Het cijferseizoen komt in de VS en Nederland stevig op gang, terwijl het in België pas vanaf woensdag begint.

Bedrijfsresultaten bepalen beursprestaties

De financiële markten bereiden zich voor op een drukke week vol bedrijfsresultaten. Met een groot aantal bekende namen die hun boeken openen, waaronder enkele grote Amerikaanse banken zoals Bank of America en Goldman Sachs, zullen de bedrijfsresultaten een grote invloed hebben op de prestaties van de beurs. Deze week zal cruciaal zijn voor zowel beleggers als marktanalisten die de bedrijfsresultaten nauwlettend in de gaten zullen houden.

Cijferseizoen Nederland krijgt vaart

Na een rustige start met de eerste resultaten van Ebusco, Fastned en TomTom, komt het cijferseizoen in Nederland nu echt op gang. Belangrijke bedrijven zoals ASML, Just Eat Takeaway en Basic-Fit zullen hun resultaten de komende week bekendmaken. Dit zal zeker de aandacht van beleggers trekken en mogelijk de koers van deze bedrijven beïnvloeden.

In tegenstelling tot de VS en Nederland begint het cijferseizoen in België wat later, pas vanaf woensdag. Belangrijke bedrijven zoals Barco en WDP zullen dan hun resultaten bekendmaken. Hoewel de start van het cijferseizoen in België misschien wat trager is, zal de aandacht van beleggers zeker uitgaan naar deze resultaten.

Macro-agenda biedt essentiële inzichten

Naast de verwachtingen van de bedrijfsresultaten, zal ook de macro-agenda van groot belang zijn voor de beleggers. Met belangrijke economische indicatoren zoals de Empire State index en de ZEW-index, evenals detailhandelsverkopen en inflatiecijfers, zullen beleggers een volledige kijk krijgen op de huidige economische situatie. Deze macro-economische gegevens kunnen eveneens een grote invloed hebben op de prestaties van de beurs.

Naast bedrijfsresultaten en macro-economische gegevens, blijft ook de geopolitieke situatie een belangrijke factor voor de beleggers. Met de huidige onrust in het Midden-Oosten, die tot nu toe voornamelijk impact heeft op de oliemarkten, zullen beleggers deze situatie nauwlettend blijven volgen. Het is nog onduidelijk hoe deze geopolitieke ontwikkelingen de financiële markten in de toekomst zullen beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.