Hernieuwde opwinding rond Shiba Inu door aankomende Shibarium update

HHenk 14 augustus 2023 19:37

Shiba Inu ziet een hernieuwde hype met een stijging van 20% deze maand, te danken aan de verwachte release van Shibarium. Deze update belooft de efficiëntie van het platform te verhogen, wat leidt tot groeiende interesse van zowel nieuwe gebruikers als whales.

Shiba Inu stijgt in anticipatie op Shibarium

Als reactie op de aankomst van Shibarium, een schaaloplossing bedoeld om de efficiëntie van het platform te verbeteren, is er flink wat rumoer rond de Shiba Inu (SHIB) cryptocurrency. Zo is de waarde van het project sinds het begin van de maand bijna 20% gestegen. Deze stijging is een direct gevolg van de toenemende belangstelling voor de aankomende release van Shibarium, die naar verwachting de komende dagen zal plaatsvinden. Het positieve sentiment wordt bevestigd door data van blockchain analyse platform IntoTheBlock.

Naast het goede nieuws rond de Shibarium update, heeft het Shiba Inu netwerk ook een nieuwe mijlpaal bereikt. Het netwerk heeft nu meer dan 3,5 miljoen adressen, waarvan 35% een non-zero balance adres is. Dit betekent dat deze adressen daadwerkelijk SHIB tokens bevatten. Dit aantal bereikte eveneens een record, met een piek van 1,24 miljoen adressen. Deze data, verzameld door IntoTheBlock, toont aan dat de belangstelling voor Shiba Inu groeiende is.

Whales tonen toenemende interesse in SHIB

Naast kleine investeerders beginnen ook de zogenaamde 'whales' - grote investeerders die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten - op te merken. Vooral adressen die tussen de 100 miljard en 1 biljoen SHIB-tokens hebben verzameld, zijn in aantal toegenomen. Deze groep whales is in de afgelopen maand met bijna 30% gestegen. Met de huidige marktwaarde komen deze aantallen overeen met bedragen tussen $1 miljoen en $10 miljoen.

Speculatie rond SHIB neemt toe

Het toenemende positieve sentiment rond Shiba Inu heeft ook geleid tot een toename van speculatieve activiteiten. Tussen zowel bullish als bearish investeerders zijn er openstaande SHIB future contracten ter waarde van meer dan $100 miljoen. Dit is een niveau dat we sinds februari niet meer hebben gezien. Dergelijke contracten geven investeerders de mogelijkheid om te 'wedden' op toekomstige koersprestaties van de token. Deze toename in adressen, whales en future contracten kan een indicatie zijn voor een aanstaande volatiele periode, wat kan leiden tot zowel een sterke stijging als een snelle daling van de koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.