Hashdex zet unieke stap in strijd voor Bitcoin spot ETF in Amerika

CChristiaan 27 augustus 2023 01:11

Hashdex, een specialist in crypto-activabeheer, neemt een unieke aanpak in de strijd om een Bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten. Het bedrijf plant om spot Bitcoin rechtstreeks te kopen van fysieke beurzen, een strategie die verschilt van de recente aanvragen.

Hashdex neemt unieke aanpak voor Bitcoin ETF

Crypto-activabeheerder Hashdex betreedt de arena in de strijd voor een Bitcoin spot ETF in de VS. In tegenstelling tot de conventionele aanpak, plant Hashdex om spot Bitcoin rechtstreeks van fysieke beurzen te kopen. Deze unieke aanpak onderscheidt hen van andere bedrijven die een toezichtdelingsovereenkomst met Coinbase gebruiken als basis voor hun aanvraag.

Een ETF, of Exchange-Traded Fund, is een type beleggingsfonds dat verhandeld wordt op een aandelenbeurs. De waarde van een ETF is afhankelijk van een reeks onderliggende activa, die uiteenlopen van aandelen en obligaties tot grondstoffen. In het geval van een Bitcoin ETF volgt het de waarde van BTC en wordt het verhandeld op traditionele aandelenbeurzen in plaats van op crypto-exchanges.

Expertmeningen over Hashdex's strategie

Experts in het veld hebben hun mening gegeven over de interessante aanpak van Hashdex. James Seyffart, een analist van Bloomberg, beweert dat de strategie van het uitwisselen van futures contracten voor een equivalent in spot blootstelling, een grotere kans op goedkeuring door de SEC kan hebben. Dit vooral vanwege de recente druk vanuit verschillende hoeken, zoals de Grayscale rechtszaak.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.