Handelsvolume XRP overtreft Bitcoin na juridische triomf

HHenk 19 juli 2023 21:52

Na een historische overwinning in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zagen we een sterke stijging in het handelsvolume van Ripple's XRP. Dit overtrof zelfs het handelsvolume van Bitcoin.

XRP's koersstijging na rechtbankoverwinning

Vorige week vierde Ripple een belangrijke triomf in zijn langdurige gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Met een uitspraak die XRP vrijwaarde van de classificatie als 'effect', zagen we een indrukwekkende stijging van de XRP-koers. De waarde van de munt schoot bijna 100% omhoog in een kwestie van uren, wat duidt op een hernieuwde interesse en een terugkeer van de hype rond XRP.

Explosieve stijging in XRP handelsvolume

Deze opflakkering van interesse in XRP vertaalde zich snel naar het handelsvolume. In de dagen volgend op de uitspraak werd XRP extreem actief verhandeld. Het maandelijkse handelsvolume nam zo sterk toe dat het dat van Bitcoin oversteeg. Volgens een onderzoek van Kaiko is het handelsvolume van XRP na de uitspraak met 61% gestegen, waardoor XRP verantwoordelijk werd voor 21% van alle crypto transacties - meer dan Bitcoin en Ethereum.

Een cruciale factor voor deze toename in XRP-handelsvolume was de herintroductie van XRP door verschillende grote crypto exchanges, zoals Coinbase. Na de rechtszaak tegen de SEC in 2020 verwijderden veel exchanges XRP uit hun aanbod. Echter, na de gunstige uitspraak voor XRP, waren ze er snel bij om de munt weer aan hun assortiment toe te voegen.

Enorme groei in XRP's marktkapitalisatie

Niet alleen het handelsvolume van XRP zag een sterke stijging, ook de marktkapitalisatie steeg enorm. In de uren na de uitspraak steeg deze met een astronomische $21 miljard. Dit maakt XRP in een snel tempo de vierde grootste cryptocurrency ter wereld, terwijl het voorheen op de zevende plaats stond.

Ondanks de positieve ontwikkelingen voor Ripple is het belangrijk om te beseffen dat de uitspraak van de rechter behoorlijk complex is. Er bestaan nog steeds situaties waarin XRP als een effect kan worden beschouwd. Bovendien kan de SEC nog steeds besluiten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, wat betekent dat het verhaal van XRP en de SEC nog niet definitief tot een einde is gekomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.