Hackers plunderen meer dan €126 miljoen aan crypto van Justin Sun’s Poloniex

HHenk 10 november 2023 18:33

Cryptocurrencybeurs Poloniex, eigendom van Justin Sun, is onlangs het doelwit geworden van een grootschalige hack. Hierbij is meer dan €126 miljoen aan crypto gestolen uit een van de portemonnees van de beurs.

Grootschalige hack raakt Poloniex

De recente hack op de Cryptocurrencybeurs Poloniex, in bezit van Justin Sun, oprichter van Tron, heeft voor grote opschudding gezorgd in de crypto-wereld. De hackers hebben meer dan $126 miljoen aan diverse cryptovaluta weten te ontvreemden uit een van de digitale portemonnees van de beurs. Dit incident werpt een schaduw op de veiligheid van digitale activa en roept vragen op over de beveiligingsmaatregelen bij cryptocurrencybeurzen.

Het was blockchainbeveiligingsbedrijf Peckshield dat als eerste de ongeautoriseerde overdrachten vanuit de Poloniex-beurs opmerkte. Dit benadrukt het essentiële belang van dergelijke beveiligingsbedrijven in het identificeren en voorkomen van ongeoorloofde activiteiten binnen de cryptowereld.

Aanzienlijke hoeveelheid TRX en Bitcoin gestolen

Het schrikbarend hoge gestolen bedrag van meer dan $126 miljoen omvat ook een aanzienlijke hoeveelheid van Tron's eigen token, TRX, alsook 865 Bitcoin. Dit werd aangetoond door het diepgaande onderzoek van Arkham Intelligence. Het hoge bedrag dat gestolen is, toont de ernst van de situatie en de mogelijk verwoestende impact van dergelijke hacks op cryptocurrencybedrijven.

De geraffineerde werkwijze van de hacker

Uit onderzoek is gebleken dat de gestolen activa eerst naar een digitale portemonnee van de aanvaller worden verzonden, dan naar een tweede, en uiteindelijk voornamelijk worden omgewisseld voor USDC via de swapfunctie van MetaMask. Dit laat zien hoe geraffineerd en geavanceerd dergelijke aanvallen kunnen zijn, en onderstreept de noodzaak van voortdurende waakzaamheid en verbeterde beveiligingsmaatregelen in de cryptocurrency-sector.

In reactie op de hack heeft Poloniex bevestigd dat hun digitale portemonnee tijdelijk is uitgeschakeld voor onderhoud. Justin Sun verzekerde de gebruikers dat Poloniex een gezonde financiële positie behoudt ondanks de hack en dat het getroffen fondsen zal vergoeden. Dit is een noodzakelijke reactie in een poging om vertrouwen te herstellen bij de gebruikers van de beurs na zo'n ernstige beveiligingsbreuk.

Mogelijke oorzaken en voorzorgsmaatregelen

De precieze oorzaak van de hack blijft onzeker, maar volgens veiligheidsonderzoeker Officer's Notes, zou het kunnen gaan om gecompromitteerde privésleutels, malware of social engineering. Op dit moment ligt de focus op het herstel en het voorkomen van toekomstige incidenten, wat laat zien dat de crypto-beurssector serieus werk maakt van beveiliging en bescherming tegen dergelijke kwaadwillende activiteiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.