Grote uittocht Nederlandse beleggers van Binance naar Coinmerce

CChristiaan 17 augustus 2023 08:36

Toen Binance, één van 's werelds grootste cryptohandelsplatforms, zijn Nederlandse operaties moest staken, hebben de meeste Nederlandse beleggers tijdig hun vertrek naar andere platforms geregeld. Coinmerce, een Nederlands platform met de juiste vergunningen, heeft een zesvoudige toename in klantenaantal gezien.

Nederlandse beleggers verlaten Binance

Toen de deadline naderde waarop Binance zijn Nederlandse rekeningen zou sluiten, hebben de meeste Nederlandse beleggers hun tegoeden overgezet naar andere cryptoplatforms. Door geen vergunning te krijgen van De Nederlandsche Bank (DNB), kon Binance niet langer actief blijven op de Nederlandse markt, waardoor het nodig was om rekeningen te sluiten.

Binance, een van de grootste cryptohandelsplatforms ter wereld, moest zijn diensten in Nederland staken sinds half juli. Dit betekende dat Nederlandse klanten hun cryptomunten moesten verhuizen naar een ander platform om te kunnen blijven handelen.

Coinmerce profiteert van vertrek Binance-gebruikers

Coinmerce heeft aanzienlijk geprofiteerd van de situatie met Binance. Het Nederlandse platform, dat wel een vergunning heeft van DNB, zag een meerderheid van de actieve Binance-gebruikers overstappen. De bedrijven maakten de overstap gemakkelijk door gebruikers via een druk op de knop automatisch te laten verhuizen naar Coinmerce.

Explosieve groei klantenbestand Coinmerce

De situatie heeft ertoe geleid dat Coinmerce zijn klantenbestand heeft zien verzesvoudigen. Volgens bestuurder Jaap de Bruijn heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt, hoewel hij vanwege regelgeving geen exacte aantallen kan geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.