Grote spelers in de cryptowereld verschuiven hun focus: Van Bitcoin naar XRP, Decentraland en Injective

CChristiaan 5 november 2023 11:16

De cryptomarkt laat weer een flinke groei zien. De zogenaamde 'whales' lijken hun aandacht echter te verschuiven van Bitcoin naar andere hoog gewaardeerde cryptomunten zoals XRP, Decentraland en Injective.

Verandering van focus bij cryptowhales

De afgelopen maand was wederom een uitstekende maand voor de cryptomarkt, met een stijging van de totale marktkapitalisatie met 18 procent. Er is echter een opvallende trend waarneembaar; de zogenaamde 'whales', de grote spelers in de cryptowereld, lijken hun aandacht te verleggen. Ze stappen over van Bitcoin naar andere cryptomunten die ook hoog op de ranglijst staan met betrekking tot de marktkapitalisatie. Hierbij gaat het om munten zoals XRP, Decentraland en Injective.

Whales verzamelen massaal XRP

XRP, of Ripple, heeft onlangs een belangrijke overwinning geboekt in een rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze overwinning heeft onder de whales voor een positieve sfeer gezorgd, wat resulteert in een flinke accumulatie van XRP in hun portfolio's. Met name na de bekendmaking van de overwinning in de rechtszaak, zijn de whales flink aan het inkopen geslagen.

Het lijkt erop dat de metaverse ook in trek is bij de grotere investeerders. Decentraland, of MANA, is één van de munten die op dit moment veel wordt opgekocht door whales. Op 2 november was er een opvallende piek in het aantal whale-transacties met deze munt. Dat was het hoogste aantal sinds 5 juni dit jaar.

Injective wekt interesse van whales

Een andere munt die de aandacht van de whales trekt, is Injective. Na de lancering van Helix, een decentraal beursplatform dat op de blockchain van de Injective draait, lijken de whales hun aandacht op deze munt te hebben gericht. De laatste keer dat de vraag van whales naar INJ zo groot was, was in april 2023. Het is duidelijk dat ook dit project op de radar van de grotere investeerders staat.

Als je interesse hebt om zelf ook de cryptowereld te betreden, dan is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een aantrekkelijke aanbieding. Als je je via de onderstaande knop aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.