Grote spelers halen flink wat Bitcoin van de markt: een prijsraket in de maak?

CChristiaan 22 februari 2024 07:01

In de cryptowereld zijn 'whales' of grote investeerders massaal bezig met het weghalen van Bitcoin bij beurzen. Voornamelijk Coinbase ziet een uitstroom van Bitcoin ter waarde van $1 miljard. Naarmate deze whales meer Bitcoin opbouwen, voorspellen analisten een mogelijke prijsstijging.

Whales nemen massaal Bitcoin op

De grootschalige activiteiten van 'whales', grote investeerders in de cryptowereld, zijn opvallend. In de afgelopen weken is er een grote uitstroom van Bitcoin bij Coinbase waargenomen. Deze uitstroom vertegenwoordigt een waarde van meer dan $1 miljard, omgerekend meer dan 18.000 Bitcoin. Deze beweging valt samen met een opmerkelijk groei in aankoopactiviteiten van deze whales.

Stijging Bitcoin prijs door ETFs

De prijs van Bitcoin heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor meer dan $52.000 per stuk. Dit is bijna een verdubbeling van de prijs in de afgelopen zes maanden. Deze stijging wordt toegeschreven aan de introductie van Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten en de groeiende vraag naar Bitcoin door deze fondsen.

Whales verhogen marktkrapte

De handelingen van de whales hebben mogelijk een groot effect op de markt. Door massaal Bitcoin van de beurzen te halen en naar hun eigen wallets te verplaatsen, kan de markt nog krapper worden. Dit, in combinatie met de al groeiende vraag naar Bitcoin, zou kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen.

Er zijn enkele prominente voorspellingen over de toekomstige prijs van Bitcoin. Tuur Demeester, een bekende Vlaamse crypto-analist, verwacht dat de prijs van Bitcoin tegen 2026 zal oplopen tot ergens tussen de $200.000 en $600.000. Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, is ook optimistisch en speculeert dat de prijs na de volgende halving de $170.000 zou kunnen overstijgen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, heeft Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een speciale aanbieding. Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstcadeau van 10 euro en betalen geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.