Grote correcties in aantocht voor Bitcoin, BNB en XRP, waarschuwt crypto-analist

HHenk 28 juli 2023 12:52

Nicholas Merten, een bekende crypto-analist, heeft een waarschuwing uitgegeven over mogelijke zware correcties in de koersen van Bitcoin, BNB en XRP. Ondanks huidige relatieve stabiliteit in de cryptomarkt, voorspelt hij een sombere toekomst voor deze toonaangevende digitale valuta's.

Crypto-analist waarschuwt voor correcties

Crypto-analist Nicholas Merten heeft onlangs zijn bezorgdheid geuit over de toekomst van de vijf grootste cryptomunten. Ondanks de relatieve stabiliteit op de cryptomarkt op dit moment, ziet Merten de toekomst voor deze prominente digitale valuta's pessimistisch in. Zijn waarschuwingen, die gebaseerd zijn op zijn grondige analyses en uitgebreide kennis van de markt, kunnen een aanzienlijk effect hebben op de prijsontwikkelingen van deze munten.

Met meer dan een half miljoen abonnees op zijn DataDash YouTube-kanaal, is Merten een gerespecteerde stem in de crypto-wereld. Hij heeft zijn bezorgdheid geuit over Binance Coin (BNB) en vreest dat als het cruciale steunniveau van $180, dat sinds februari 2021 standhoudt, het zou begeven, een aanzienlijke correctie zou kunnen volgen. Dit zou BNB in onontgonnen gebied kunnen sturen, iets wat investeerders angstvallig zullen volgen.

Bitcoin's cruciale weerstandsniveau

In het geval van Bitcoin (BTC), legt Merten de nadruk op het huidige weerstandsniveau. Volgens hem is het van cruciaal belang dat dit niveau doorbroken wordt om een mogelijke opwaartse trend te kunnen zien. Mocht Bitcoin er echter niet in slagen dit niveau te doorbreken, dan suggereert dit een mogelijke uitbreiding van de bearish markt. Dit zou kunnen betekenen dat de cryptomunt mogelijk niet de benodigde kracht heeft om vooruitgang te boeken en lagere niveaus van $28.000 of zelfs $27.000 kan aanraken.

Zorgelijke vooruitzichten voor XRP

Tot slot heeft Merten zijn angst over XRP geuit. Ondanks de aanzienlijke prijsstijging in het verleden, mede dankzij een gunstig vonnis in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, ziet Merten de toekomst van XRP minder rooskleurig in. Hij suggereert dat de hype rondom de gunstige rechtszaak al in de prijs verwerkt lijkt te zijn en dat het nu misschien tijd is om te overwegen om te verkopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.