Grote banken verhogen opnieuw de spaarrente

HHenk 21 juli 2023 19:17

Twee van de grote banken in Nederland, Rabobank en ING, hebben aangekondigd hun vaste spaarrente opnieuw te verhogen. Deze stijging is een reactie op renteverhogingen van centrale banken om de hoge inflatie tegen te gaan.

Rabobank verhoogt spaarrente

In reactie op de toenemende inflatie en de daaropvolgende renteverhogingen door centrale banken, heeft Rabobank aangekondigd dat de vaste spaarrente per 15 augustus zal stijgen naar 1,5 procent. Dit volgt op een eerdere renteverhoging door de bank deze maand, wat resulteerde in een stijging van een half procentpunt aan rente voor spaarders in de afgelopen paar maanden.

ING kondigt renteverhoging aan

ING sluit zich aan bij Rabobank door ook een renteverhoging te kondigen. Vanaf volgende maand wordt er 1,25 procent rente betaald op bedragen tot 10.000 euro. Voor spaarders met hogere bedragen op hun rekening wordt de rente stelselmatig minder.

Niet alleen de grote banken voeren een renteverhoging door. Ook kleinere banken, zoals de online-bank BunQ, bieden hogere rentes. Bij BunQ kunnen klanten profiteren van rentepercentages tot wel 2,46 procent. Dit toont aan dat er ook buiten de traditionele banken om mogelijkheden zijn voor spaarders om een hogere rente te behalen.

Rente verhogingen in reactie op inflatie

De centrale banken proberen de hoge inflatie te bestrijden met renteverhogingen. Hierdoor krijgen banken de mogelijkheid om de spaarrentes voor hun klanten te verhogen. De Europese Centrale Bank heeft onlangs de rente verhoogd naar 3,5 procent en het is te verwachten dat er deze maand nog een stijging zal worden aangekondigd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.